Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EU-lidstaten stemmen tegen voorstel voor verlenging importheffingen zonnepanelen
(foto: Pixabay)

EU-lidstaten stemmen tegen voorstel voor verlenging importheffingen zonnepanelen

Tijdens een bijeenkomst van de handelsexperts van de EU-lidstaten hebben de afgevaardigden tegen het voorstel van de Europese Commissie gestemd om de importheffingen op Chinese zonnepanelen te verlengen.

Meer dan de helft van de lidstaten stemden tegen het voorstel. Half december werd het voornemen van de Europese Unie bekend om de importheffingen met 2 jaar te verlengen. Toen werd ook duidelijk dat de minimumimportprijs van zonnepanelen vermoedelijk omlaag zou gaan naar 0,46 eurocent per wattpiek.

Dat de EU-lidstaten nu tegen het voorstel van de Europese Unie hebben gestemd, verhoogt de druk op het Directorate General for Trade of the European Commission (DG Trade) om zijn positie te wijzigen. Oliver Schaefer, president van SolarPower Europe: ‘We lobbyen al 18 maanden tegen de importheffingen en dit is een sterk signal van de EU-lidstaten richting het DG Trade. Wij hopen dat de Europese Commissie nu zijn voorstel zal heroverwegen.’

Kristina Thoring, politiek adviseur bij SolarPower Europe: ‘We gaan nu met de EU-lidstaten aan een geschikte compromis werken om de antidumping- en anti-subsidiemaatregelen zo snel mogelijk te beëindigen zodat de zonne-energiesector in Europa weer kan groeien.’ Formeel gezien moet de Europese Commissie zijn voorstel opnieuw gaan bekijken voordat er over enkele weken een nieuwe stemming door de EU-lidstaten zal plaatsvinden.

Lees hier al het nieuws uit het importheffingendossier.

Nu in Solar Magazine

Juni 2019

Nieuwe erkenningsregeling voor de solar installateur op stapel: ‘We scheppen helderheid voor alle stakeholders’ Leisurelands en STIRR onderzoeken kansen van zonnepanelen op recreatiewater: alleen in provincie Gelderland al potentie...
Vacatures
Slim Opgewekt zoekt:

Elektromonteur

Slim Opgewekt zoekt een fulltime elektromonteur.
Fulltime • Arnhem
Statkraft zoekt:

Project Developer Wind

Statkraft is looking for a Project Developer Wind (2FTE)
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!