Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Frans Timmermans (EC): ‘Importheffingen zonnepanelen niet met 24 maar met 18 maanden verlengen’
(foto: Wikimedia)

Frans Timmermans (EC): ‘Importheffingen zonnepanelen niet met 24 maar met 18 maanden verlengen’

Frans Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, meldt dat de Europese Commissie voornemens is de importheffingen op Chinese zonnepanelen niet met 24 maar met 18 maanden te verlengen.

Daarbij zullen de importheffingen volgens Timmermans geleidelijk uitgefaseerd worden. Eind januari werd tijdens een bijeenkomst van de handelsexperts van de EU-lidstaten door de afgevaardigden al tegen het voorstel van de Europese Commissie gestemd om de importheffingen op Chinese zonnepanelen met 24 maanden te verlengen. Half december was namelijk het voornemen van de Europese Unie uitgelekt om de importheffingen met 2 jaar te verlengen. Toen werd ook duidelijk dat de minimumimportprijs van zonnepanelen vermoedelijk omlaag zou gaan naar 0,46 eurocent per wattpiek.

Met het terugbrengen van de verlenging van de importheffingen naar 18 maanden hoopt de Europese Commissie dus deels gehoor te geven aan de wensen van de lidstaten. Afgevaardigden van de lidstaten kwamen vandaag (red. woensdag 8 februari 2017) bijeen om het dossier te bespreken. Op 3 maart 2017 wordt de zaak door de Europese Commissie behandeld en volgt een definitief besluit.

‘De uitfasering is mede bedoeld om ervoor te zorgen dat producenten van zonnepanelen in de Europese Unie de tijd hebben zich aan te passen aan de nieuwe situatie’, aldus Timmermans. ‘De precieze omstandigheden zullen onderdeel zijn van het debat met de lidstaten.’

De minimumimportprijs voor zonnepanelen ligt nog altijd op 56 eurocent per wattpiek, terwijl de anti-dumpingheffingen tot 64,9 procent oplopen en de anti-subsidieheffingen op 11,5 procent.

(Update, oorspronkelijk bericht 8 februari 2017)

Nu in Solar Magazine

Juni 2020

Nieuwe versies handboek en eindtermen zonne-energie op komst: ‘Eindtermen zijn de blauwdruk voor opleidingen, examens en de erkenningsregeling’ Erik Martinson (Svea Solar) over overname consumententak Solarcentury: ‘Wij willen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Project Developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Zon & Zo Duurzame Oplossingen Nederland BV zoekt:

Ervaren onderaannemer/zzp’er service zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - 2952CA
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!