Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Na dwangsom AFM nu faillissement voor aan New Sources Energy gelieerd bedrijf
(foto: New Sources Energy)

Na dwangsom AFM nu faillissement voor aan New Sources Energy gelieerd bedrijf

De soap rond de Nederlandse investeerder in zonneparken New Sources Energy krijgt een nieuw hoofdstuk. De Tubantia meldt dat Dumapa Holding – een bedrijf van Frans Wieringa – failliet is verklaard.

Dumapa Holding (BV) is een van de bedrijven die verweven zit in het netwerk van bedrijven rond New Sources Energy. Meer dan 80 procent van de aandelen van New Sources Energy is namelijk in handen van Nieuw Hollands Groen (NV). Nieuw Hollands Groen is op zijn beurt een dochterbedrijf van Dumapa Holding. Dumapa Holding is op 10 januari failliet verklaard. Naast Nieuw Hollands Groen heeft Dumapa Holding BV nog 3 andere bij de Kamer van Koophandel geregistreerde dochterondernemingen in Nederland.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legde New Source Energy begin januari een zogenaamde last onder dwangsom op omdat zij de door de AFM gevraagde informatie niet aanlevert. De AFM heeft de informatie naar verluid nog steeds niet ontvangen. Daarmee is dwangsom opgelopen tot het maximum van 50.000 euro.

Overigens legde de AFM vorig jaar al een keer de handel in het aandeel New Sources Energy stil, nadat de toezichthouder vraagtekens plaatste bij een financieringsronde rond 3 Duitse solar parken.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Libra Energy zoekt:

Senior Key Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Eendrachtsstraat 199, 1951 AX Velsen-Noord
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Servicemedewerker PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!