Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
AFM legt solar investeerder New Sources Energy ‘last onder dwangsom’ op
(foto: Siemens)

AFM legt solar investeerder New Sources Energy ‘last onder dwangsom’ op

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een zogenaamde last onder dwangsom opgelegd aan New Sources Energy (NSE). De Nederlandse investeerder in zonneparken voldoet namelijk niet aan informatieverzoeken.

De AFM heeft de informatie nodig om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden. De AFM heeft geconstateerd dat NSE (red. een beursgenoteerde instelling) in haar berichtgeving aan het publiek onduidelijke informatie over haar activiteiten heeft gegeven. De AFM vermoedt dat NSE daarmee mogelijk regelgeving van hoofdstuk 5.1a (red. Regels voor informatievoorziening door uitgevende instellingen) en hoofdstuk 5.4 (red. Regels ter voorkoming van marktmisbruik en voor het optreden op markten in financiële instrumenten) van de Wet op het financieel toezicht heeft overtreden. De AFM heeft NSE herhaaldelijk om informatie gevraagd om te kunnen vaststellen  in hoeverre NSE het publiek juist en volledig heeft geïnformeerd.

NSE heeft de gevraagde informatie niet binnen de gestelde termijnen geleverd. Sinds 29 december 2016 is NSE daarom verplicht de dwangsom te betalen. De AFM heeft de informatie nog steeds niet ontvangen. Iedere dag dat NSE niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met 5.000 euro tot een maximum van 50.000 euro.

Overigens legde de AFM vorig jaar al een keer de handel in het aandeel NSE stil, nadat de toezichthouder vraagtekens plaatste bij een financieringsronde rond 3 Duitse solar parken.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Project Development Manager

Fulltime (40 uur) - The Randstad
kWh People zoekt:

Projectmanager Solar

Fulltime (40 uur) - 6541EZ
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!