Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BREAKING: Vos (PvdA) en Van Tongeren (GroenLinks) dienen motie in voor behoud salderingsregeling tot ten minste 2023
(foto: Rijksoverheid)

BREAKING: Vos (PvdA) en Van Tongeren (GroenLinks) dienen motie in voor behoud salderingsregeling tot ten minste 2023

De Kamerleden Jan Vos (PvdA) en Liesbeth Van Tongeren (GroenLinks) hebben vandaag een motie ingediend voor het behoud van de salderingsregeling tot ten minste 2023.

De motie is door de twee Kamerleden ingediend tijdens het Algemeen Overleg Economische Zaken. Bij de eerstvolgende mogelijkheid zal er in de Tweede Kamer gestemd worden over de motie, dat is aanstaande dinsdag. De exacte tekst van de motie luidt: 'Overwegende dat steeds meer mensen zonnepanelen op hun huis willen, overwegende dat er nu heel veel onzekerheid bestaat rond de salderingsregeling van zon PV, verzoekt de regering om de salderingsregeling voor zonne-energie in stand te houden tot in ieder geval 2023, en daarmee burgers, net zoals bedrijven, gedurende de periode van het Energieakkoord investeringszekerheid te bieden.'

Minister Kamp raadde in het overleg de motie overigens af, omdat hij eerst de evaluatie van de salderingsregeling wil afwachten. De minister stuurt het evaluatierapport nog voor het Kerstreces naar de Tweede Kamer.

Minister Kamp startte tegen de verwachting in afgelopen oktober de evaluatie van de salderingsregeling al in gang gezet. Hij is van plan de evaluatie dit jaar te voltooien. Mocht de regeling wijzigen, volgt ‘een nette overgangsregeling.

Eerder dit jaar riep Kamerlid Liesbeth van Tongeren minister Kamp op de salderingsregeling al dit jaar te evalueren. Dit verzoek van Van Tongeren dat aangevraagd werd via een motie, werd echter door de Tweede Kamer verworpen doordat onder meer de PvdA en de VVD tegenstemden.

Lees ook:

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Projectleider

Fulltime (40 uur) - 5667KX
EWiS zoekt:

Monteur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Ede, 6716AA, Frankeneng 24A
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!