logo
wvhj2023
(foto: Rijksoverheid)
(foto: Rijksoverheid)
9 december 2016

Grote verdeeldheid onder politieke partijen over behoud salderingsregeling

Er is grote verdeeldheid onder de verschillende politieke partijen die zitting hebben in de Tweede Kamer als het gaat om het behoud van de salderingsregeling. Dit blijkt uit een rondgang van Solar Magazine.

Met nog een kleine 3 maanden te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen draait ook de lobby vanuit de Nederlandse zonne-energiesector op volle toeren. Solar Magazine maakte een rondje langs de velden en sprak met vrijwel alle energiewoordvoerders van de verschillende Kamerfracties.

Zo stelt Jan Vos (PvdA):  Wat de PvdA betreft blijft de salderingsregeling overigens ook na 2020 gewoon voortbestaan in zijn huidige vorm. Eigen initiatief en coöperaties voor decentrale energieopwekking willen wij gemakkelijker maken met een stimuleringsregeling groene energie voor zelfopwekkers.’

Namens de VVD stelt André Bosman: Ten aanzien van de salderingsregeling zijn wij van mening dat het belangrijk is dat marktpartijen weten waar ze aan toe zijn, zodat ze zo min mogelijk worden geremd bij het maken van plannen en het aangaan van investeringen. Dat is in ieders belang. We steunen het daarom dat de minister nog voor de verkiezingen met een wijziging van de salderingsregeling wil komen. Daarbij wil de VVD toewerken naar een energiemarkt die zonder subsidies, kortingen en stimuleringsregelingen functioneert. Ook specifieke duurzaamheidssubsidies kunnen worden afgebouwd, omdat duurzame energie steeds goedkoper wordt.’

Agnes Mulder (CDA) stelt: ‘Ten aanzien van de salderingsregeling geldt wij voorstander waren van het naar voren halen van de evaluatie, om zodoende zo snel mogelijk meer investeringszekerheid te geven. Het CDA zal bij een besluit van de minister dit beoordelen en kijken naar langetermijninvesteringszekerheid en een rechtvaardige terugverdientijd.

Lees de standpunten van alle andere politieke partijen – als ook de reacties van Holland Solar en stichting ZON op deze standpunten – vanaf vrijdag 16 december in de december 2016-editie van Solar Magazine.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten