logo
wvhj2023
(foto: Stock)
(foto: Stock)
26 mei 2016

Stormloop op Vlaamse Energielening houdt aan, kwart leningen voor zonnepanelen

Sinds de introductie van de Energielening hebben 6.017 Vlamingen hiervan gebruikt gemaakt. De Vlaamse energieminister Bart Tommelein meldt dat daarbij een kwart van de leningen voor zonnepanelen wordt gebruikt.

De Vlaamse regering besloot vorig jaar april al om zonnepanelen op te nemen in de lijst met producten die gebruik kunnen maken van de Energielening. Vlamingen die willen investeren in energiebesparende maatregelen kunnen tot 10.000 euro lenen van de Vlaamse overheid tegen een rente van 2 procent en voor ‘kwetsbare gezinnen’ zelfs tegen 0 procent. De leningen moeten binnen 5 jaar afgelost worden. Door de stormloop op de leningen in 2015 is voor dit jaar het budget verhoogd naar 55 miljoen euro.

‘Dankzij deze goedkope leningen wordt de installatie van zonnepanelen mogelijk voor een grotere doelgroep. De eigenaar kan ook onmiddelijk genieten van een waardevermeerdering van zijn woning’, aldus Tommelein. Tommelein is sinds begin deze maand aan de slag als energieminister nadat hij aangesteld werd als opvolger van de afgetreden Annemie Turtelboom.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten