Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EU kondigt definitieve importheffingen aan voor diverse zonnepanelen uit Taiwan en Maleisië

EU kondigt definitieve importheffingen aan voor diverse zonnepanelen uit Taiwan en Maleisië

De EU heeft besloten definitieve anti-dumping- (53,4%) en anti-subsidiemaatregelen (11,5%), oftewel importheffingen, te nemen tegen Maleisische en Taiwanese bedrijven die Chinese zonnepanelen en -cellen omleiden.

De Europese Commissie heeft naar aanleiding van een onderzoek dat in juni 2015 startte geconcludeerd dat het overgrote deel van de Taiwanese en Maleisische bedrijven zelf de producent is van de zonnepanelen en -cellen die zij exporteren en dat er een kleine groep bedrijven is die Chinese zonnepanelen en -cellen via hun land omleidt. In december werden al voorlopige importheffingen voor de omgeleide producten aangekondigd. Vandaag heeft de Europese Unie via een officiële persverklaring bekendgemaakt dat deze importheffingen definitief zijn geworden.

Vanaf de start van het EU-onderzoek was er al een verplichte registratie van de invoer van zonnepanelen uit Taiwan en Maleisië in verband met een mogelijke naheffing. 5 Maleisische fabrikanten (waaronder Hanwha Q CELLS Malaysia Sdn. Bhd. en Panasonic Energy Malaysia Sdn. Bhd.) en 21 Taiwanese fabrikanten (waaronder Neo Solar en Ritek) zijn vrijgesteld van de nieuwe maatregelen. De EU benadrukt dat deze bedrijven gewoon - en zonder importheffingen - hun producten naar Europa kunnen exporteren. Bovendien stelt zij dat EU-lidstaten nu met terugwerkende kracht de importheffingen - tot en met 29 mei 2015 - kunnen opleggen.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Inkoper

Fulltime (40 uur) - Randstad
G2 Energy zoekt:

Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Uddel en/of Zutphen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!