logo
wvhj2023
hero-image
12 november 2013

Salderen zonnestroom voor komende vier jaar veiliggesteld, mogelijke afbouw na 2017

De Rijksoverheid gaat over vier jaar onderzoeken of het salderen van zonnestroom financieel houdbaar is.

De huidige salderingsregeling - die door het wegstrepen van het eigen energieverbruik met de eigen opgewekte zonnestroom - gaat daardoor mogelijk na 2017 veranderen. Voor de komende vier jaar is het salderen echter veiliggesteld.

In de 'Visie Lokale Energie' die op 8 november werd aangeboden aan de Tweede Kamer schrijft het Kabinet (namens verantwoordelijk Minister Kamp) het volgende:

'Op korte termijn is het wenselijk het financieel voordeel van ‘salderen’ achter de meter in stand te laten. Enerzijds omdat consumenten nu zonnepanelen aanschaffen op basis van de huidige salderingsfaciliteit achter de meter en daarbij terecht de verwachting hebben dat het financieel voordeel van deze regeling de komende jaren gecontinueerd wordt. ... ... Het rijk zal op termijn (als ervaring is opgedaan met het verlaagde energiebelastingtarief) een onderzoek doen naar het zelf opwekken van energie achter de meter, waarbij wordt gekeken naar de samenhang van het salderen achter de meter en het verlaagd energiebelastingtarief voor lokaal opgewekte energie en de financiële houdbaarheid op lange termijn. Dit onderzoek wordt gekoppeld aan de evaluatie van de nieuwe regeling voor een verlaagd energiebelastingtarief die over vier jaar zal plaatsvinden.'

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten