Solar Magazine - ABB koopt Power-One voor één miljard dollar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ABB koopt Power-One voor één miljard dollar

ABB koopt Power-One voor één miljard dollar

ABB heeft zich opnieuw versterkt door een belangrijke speler in de duurzame energiemarkt op te kopen.

Waar vorig jaar al de Nederlandse fabrikant en wereldwijd marktleider van snellaadpalen voor elektrische voertuigen Epyon werd opgekocht, heeft het bedrijf nu de Italiaanse omvormerfabrikant Power-One opgekocht. Het bedrijf betaalt naar verluid één miljard dollar voor de top-drie-speler.

Nu de raden van bestuur van zowel ABB als Power-One de overname goedgekeurd hebben, is de overeenkomst een feit. ABB biedt 6,35 dollar per aandeel Power-One, negenvenijftig procent boven de koers van afgelopen week. Daarmee legt ABB één miljard dollar neer voor Power-One. ABB is vooral bekend als leverancier van energiecentrales en hoogspanningsnetwerken. Met de overname wil ABB zijn aandeel op de markt voor duurzame energie vergroten. Power-One maakt omvormers, die de gelijkstroom die geleverd wordt door zonnepanelen omzet in wisselstroom, die geleverd kan worden aan het plaatselijke stroomnet. Het Amerikaanse bedrijf is de tweede speler op die markt, na het Duitse SMA.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Product Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Junior Account Manager

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!