Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rechter buigt zich dinsdagochtend over mogelijk faillissement Solland Solar

Rechter buigt zich dinsdagochtend over mogelijk faillissement Solland Solar

De rechtbank buigt zich vanochtend over het uitspreken van het faillissement van Solland Solar. Naar verluid hebben zich al Chinese investeerders gemeld voor een mogelijke doorstart.

De algemene verwachting is dat dinsdagochtend het faillissement van Solland Solar wordt uitgesproken. Ondanks de recente aangekondigde order voor de levering van 200 megawatt zonnecellen aan het Chinese Trina Solar, heeft het bedrijven al maanden geen salaris meer betaald en is het inmiddels ook afgesloten van onder meer de riolering en het water. Vorige week werd daarop het faillissement aangevraagd door vakbond FNV.

De ondernemingsraad heeft aan Limburgse media laten weten dat zij hoopt dat een groot deel van de 90 banen behouden kan blijven. Er zouden zich al diverse Chinese investeerders gemeld hebben. Of ook Trina Solar zich hieronder bevindt - wat wel in de lijn der verwachting ligt - is niet bekendgemaakt.

Nu in Solar Magazine

Mei 2020

Coolblue stoomt snel op naar top residentiële zonne-energiemarkt: ‘De internetverkoop van zonnepanelen werkt’ Joint Solar Programme III: hybride tandemzonnecel van 30 procent binnen handbereik voor Nederlandse onderzoekers De...
Vacatures
kWh People zoekt:

Junior Project Manager

kWh People zoekt voor een van zijn opdrachtgevers een Junior Project Manager
32-40 uur • Amsterdam
Solaris Industria zoekt:

Accountmanager Solar

kWh People zoekt voor Solaris Industria een Accountmanager
Fulltime • Utrecht
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!