Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Rechter buigt zich dinsdagochtend over mogelijk faillissement Solland Solar

Rechter buigt zich dinsdagochtend over mogelijk faillissement Solland Solar

De rechtbank buigt zich vanochtend over het uitspreken van het faillissement van Solland Solar. Naar verluid hebben zich al Chinese investeerders gemeld voor een mogelijke doorstart.

De algemene verwachting is dat dinsdagochtend het faillissement van Solland Solar wordt uitgesproken. Ondanks de recente aangekondigde order voor de levering van 200 megawatt zonnecellen aan het Chinese Trina Solar, heeft het bedrijven al maanden geen salaris meer betaald en is het inmiddels ook afgesloten van onder meer de riolering en het water. Vorige week werd daarop het faillissement aangevraagd door vakbond FNV.

De ondernemingsraad heeft aan Limburgse media laten weten dat zij hoopt dat een groot deel van de 90 banen behouden kan blijven. Er zouden zich al diverse Chinese investeerders gemeld hebben. Of ook Trina Solar zich hieronder bevindt - wat wel in de lijn der verwachting ligt - is niet bekendgemaakt.

Nu in Solar Magazine

Juni 2018

Eerste zonnepanelen rollen in oktober 2018 uit fabriek Energyra: ‘Kleine maar vergaand geautomatiseerde zonnepanelenfabriek heeft in Europa de toekomst’ Kansen voor Nederlandse machinebouwers, maar concurrentie groot:...
Vacatures
Wattkraft zoekt:

PV-engineer stringomvormers

Wattkraft zoekt een PV-engineer Huawei stringomvormers.
Fulltime • Utrecht
SAJ Electric zoekt:

Sales Engineer

SAJ Electric is looking for a Sales Engineer.
Fulltime • Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!