logo
wvhj2023
hero-image
14 juli 2015

Nederlands Solland Solar gaat voor Trina Solar zonnecellen produceren voor Amerikaanse zonnepanelen

Solland Solar gaat in Heerlen voor Trina Solar zonnecellen produceren voor panelen die het Chinse bedrijf in Amerika gaat verkopen. In totaal gaat het om 200 megawatt aan zonnecellen die aan Trina geleverd worden.

Solland Solar gaat polykristallijn siliciumzonnecellen produceren voor Trina Solar waarbij in juli 2016 de optie bestaat dat het contract verder uitgebreid wordt.

'Ik ben enorm trots op dit contract en de mogelijkheid om voor de wereldwijde marktleider te gaan produceren', vertelt Massimo Pugliese, chief executive officer van Pufin Power waar Solland Solar onderdeel van is. 'Het is de eerste keer dat een Europese zonnecellenfabrikant voor Trina Solar gaat produceren.' Pugliese meldt verder dat de productiecapaciteit van Solland Solar - vooral dankzij de importheffingen die Europa en Amerika hebben ingesteld - verhoogd kan worden van de huidige 180 megawattpiek naar 300 megawattpiek per jaar. 'Mogelijk kan in de komende periode ook onze moduleproductiecapaciteit uitgebreid worden. Deze overeenkomst met Trina Solar bevestigt mijn geloof in de zonne-energiesector, zelfs in de zeer moeilijke tijden die achter ons liggen.'

Eerder deze week werd al bekend dat Solland Solar de nieuwe hoofdsponsor is van Roda JC. Amper een maand geleden hing volgens diverse media het lot van Solland Solar nog aan een zijde draadje.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten