logo
wvhj2023
© Sigenergy
© Sigenergy
27 juni 2024

Sigenegy presenteert nieuwe batterij SigenStack voor zakelijke markt

Sigenergy heeft zijn nieuwe energieopslagoplossing voor de commerciële en industriële (c&i)-markt gepresenteerd: SigenStack. De batterij zal vanaf volgend jaar in Nederland verkrijgbaar zijn.

Voortbouwend op het ontwerpconcept van de thuisbatterij SigenStor is SigenStack op maat gemaakt voor grotere c&i-projecten en combineert de energieopslagoplossing een hybride omvormer en het batterijpakket BAT 11.0.

Tot 21 batterijmodules
De omvormerserie is in verschillende vermogens verkrijgbaar, waaronder varianten van 50, 60, 80, 100 en 110 kilowatt die allemaal ontworpen zijn voor een naadloze integratie van de batterij.

SigenStack belichaamt het streven van Sigenergy naar een modulair ontwerp, dat de installatie van 4 tot 7 accu’s in 1 stack mogelijk maakt. Door meerdere stacks met elkaar te verbinden, kan 1 omvormer tot 21 batterijmodules ondersteunen. Dit flexibele ontwerp vergemakkelijkt de realisatie van megawattprojecten.

6 beveiligingslagen
SigenStack is uitgerust met een batterijbeveiligingssysteem dat bestaat uit 6 lagen, inclusief temperatuursensoren, interne brandblussers, met aerogel geïsoleerde pads, decompressiekleppen, hittebestendige geïsoleerde pads en rookdetectoren. Bovendien beschikt het over terugstroombeveiliging en een vlamboogdetector (AFCI) met een detectiebereik tot 500 meter.

De SigenStack is in te zetten voor verschillende toepassingsscenario’s. Het volledig modulaire ontwerp maakt nauwkeurige aanpassing op basis van gebruikersbehoeften mogelijk en vergemakkelijkt toekomstige uitbreiding van het energieopslagssysteem. Het modulaire ontwerp en de stapelbare installatie van SigenStack maken in combinatie met een ingebouwd energiemanagementsysteem een datalogger bovendien overbodig. Dit vereenvoudigt de installatie en inbedrijfstelling.

Geen onderhoud op locatie
Het systeem heeft een IP66-beschermingsgraad, is bestand tegen zware weersomstandigheden en is geschikt om buiten geïnstalleerd te worden. Na installatie vereist het systeem geen onderhoud op locatie en kan het volledig op afstand worden beheerd.

Vehicle-to-X
De SigenStack werd gepresenteerd op de vakbeurs InterSolar Europe in München. Daar maakte Sigenergy bekend dat zijn thuisbatterij SigenStor klaar is voor Vehicle-to-X (V2X). Met elektrische auto’s van NIO ondersteunt de thuisbatterij in heel China het in 2 richtingen opladen en ontladen.

Sigenergy werkt momenteel samen met andere automerken om V2X-mogelijkheden te testen. Het ondersteunt ook dynamische stroomprijzen en virtual power plant (vpp)-diensten, die nu beschikbaar zijn in meer dan 13 landen, waaronder Nederland, Spanje, Zweden en Duitsland. Voor c&i-toepassingen kunnen nu al tot 20 SigenStor-eenheden parallel worden aangesloten, met een batterijcapaciteit tot 960 kilowattuur.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker waar de al beschikbare thuisbatterij SigenStor te verkrijgen is.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten