logo
wvhj2023
© Volkswagen
© Volkswagen
13 juni 2024

Volkswagen stapt met Elli in energieopslag en rolt 700 megawattuur batterijen uit

Volkswagen stapt met zijn merk Elli in de markt voor industriële energieopslagsystemen. Het bedrijf heeft een reeks projecten gepland met een vermogen tot 350 megawatt en een opslagcapaciteit van 700 megawattuur.

Elli zal, samen met partners, energieopslagprojecten op industriële schaal ontwikkelen en exploiteren. Volkswagens laad- en energiemerk opent zo een nieuw businessdomein, breidt zijn aanbod van energiediensten verder uit en verwacht komend jaar in Duitsland het eerste energieopslagproject te bouwen.

Compenseren
In de toekomst zullen de industriële energieopslagsystemen van Elli worden gebruikt om klanten te bevoorraden en handel op de elektriciteitsmarkt. ‘Duitsland en Europa hebben voldoende energieopslagoplossingen nodig om te voldoen aan de toenemende vraag en om de volatiele teruglevering van hernieuwbare energie te compenseren’, aldus Thomas Schmall, bestuurslid Technologie van de Volkswagen Groep. ‘Onze investering in stationaire batterijopslagsystemen is daarom een belangrijke bijdrage aan de duurzame transformatie van de energievoorziening.’

100 gigawattuur
De behoefte aan opslagoplossingen is volgens Volkswagen enorm: het bedrijf rekent voor dat alleen al in 2023 in Duitsland ongeveer 10.500 gigawattuur duurzame energie niet werd opgewekt door een gebrek aan tussentijdse opslagopties. ‘Deze hoeveelheid stroom zou genoeg zijn geweest om meer dan 3,2 miljoen elektrische voertuigen een jaar lang van stroom te voorzien met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen’, aldus Schmall.

Om de volatiliteit van hernieuwbare-energiebronnen te compenseren, schat het Fraunhofer Instituut de vraag naar batterijopslagsystemen op meer dan 100 gigawattuur tegen 2030. ‘We zien een hoog financieel potentieel in deze business area en de mogelijkheid om Elli te ontwikkelen tot een holistische energieleverancier in Europa’, besluit Giovanni Palazzo, algemeen directeur van Elli.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten