logo
wvhj2023
© Pro Creators | Dreamstime.com
© Pro Creators | Dreamstime.com
11 juni 2024

14 procent consumenten wil zonnepanelen installeren

14 procent van de Nederlandse consumenten is van plan om het komende jaar zonnepanelen te installeren. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Motivaction voert sinds 2018 jaarlijks de Energiemonitor uit, waarbij dit jaar 1.545 consumenten in de leeftijd van 18 tot en met 80 jaar zijn ondervraagd. Het onderzoek is in april uitgevoerd.

40 procent
Van de ondervraagde Nederlanders heeft 40 procent zonnepanelen op het dak, heeft 7 procent een warmtepomp, 4 procent een laadpaal voor een elektrische auto en heeft tot slot 5 procent aandelen of geïnvesteerd in wind- dan wel zonne-energie. 46 procent van hen heeft bovendien via een app – bijvoorbeeld van de energieleverancier – inzicht in hun energieverbruik.

Het grootste deel van de ondervraagde consumenten is niet van plan komend jaar – verder – te verduurzamen. Van alle consumenten zegt 14 procent – waarschijnlijk – het komende jaar zonnepanelen te laten plaatsen. 12 procent twijfelt hier nog over. 2 op de 3 consumenten – 66 procent – laat, waarschijnlijk, geen zonnepanelen plaatsen. Dit omdat ze dat niet willen of kunnen. Tot slot geeft 7 procent aan het nog niet te weten. Opvallend is dat consumenten die al zonnepanelen hebben echter vaker van plan zijn zonnepanelen te laten plaatsen dan consumenten zonder zonnepanelen: 19 versus 12 procent.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten