logo
wvhj2023
© Astrid Gast | Dreamstime.com
© Astrid Gast | Dreamstime.com
15 mei 2024

CCE koopt nog te bouwen zonnepark Marknesse van 23,3 megawattpiek

CCE koopt het in ontwikkeling zijnde zonnepark Marknesse. De zonneweide in de provincie Flevoland wordt dit jaar opgeleverd en herbergt straks 23,3 megawattpiek aan zonnepanelen.

Het zonnepark wordt gekocht door CCE The Netherlands, een dochterbedrijf van CCE Holding dat gevestigd is in het Oostenrijkse Wenen. Het zonne-energieproject beschikt over alle benodigde vergunningen en de bouw start naar verwachting voor de zomer. De oplevering staat gepland voor eind dit jaar.

Bestaand portfolio
Het bestaand portfolio van CCE The Netherlands bestaat uit 6,2 megawattpiek aan pv-projecten. ‘De aankoop van het project in Marknesse is een belangrijke stap voor ons en onderstreept onze strategie om ons duurzame-energieportfolio in Nederland verder uit te breiden’, stelt Cederik Engel, managing director van CCE The Netherlands.

In onze projecten vinden we het belangrijk om ook naar toekomstige mogelijkheden te kijken en in het Marknesse-project hebben we bijvoorbeeld een netaansluiting met voldoende capaciteit om later extra batterijopslag te kunnen integreren’, vult Jörg Menyesch aan, mededirecteur van CCE Holding. Naast in Nederland en Oostenrijk is CCE momenteel actief in Italië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië en Chili.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten