logo
wvhj2023
© Chapter
© Chapter
15 april 2024

Chapter ontwikkelt trainingscontent voor thuisbatterijen

Chapter en SolarSales slaan de handen ineen om de komende maanden hoogwaardige trainingscontent te produceren voor het groeiend aantal duurzame installateurs die geïnteresseerd zijn in thuisbatterijen.

Ondanks de beslissing van de Eerste Kamer om de salderingsregeling vooralsnog niet af te bouwen, groeit de vraag van consumenten naar thuisbatterijen gestaag. De groeiende vraag is mede het gevolg van de extra kosten die energiemaatschappijen invoeren voor zonnepaneeleigenaren, maar ook het snelgroeiende aantal consumenten met een dynamisch energiecontract.

Focus op verkoop
Als trainingsplatform voor installateurs ontwikkelt Chapter uitgebreide trainingsmodules die installateurs voorzien van de kennis en de vaardigheden die nodig zijn om thuisbatterijen succesvol te integreren in residentiële energieoplossingen.

In samenwerking met SolarSales gaat Chapter nu specifieke trainingscontent ontwikkelen die gericht is op de verkoop – inclusief marketing – van thuisbatterijen aan consumenten. Het digitale aspect van deze trainingen biedt als belangrijk voordeel schaalbaarheid. Bedrijven kunnen zo op grote schaal hun medewerkers bereiken en trainen, waardoor installateurs vanuit verschillende locaties toegang hebben tot de benodigde kennis en vaardigheden.

Effectieve verkoopstrategieën
De trainingen omvatten niet alleen informatie over de voordelen van thuisbatterijen voor consumenten, maar ook hoe installateurs deze het beste kunnen positioneren in hun aanbod. Door installateurs te voorzien van effectieve verkoopstrategieën en marketingmiddelen, streven Chapter en SolarSales ernaar om de adoptie van thuisbatterijen te versnellen en installateurs in staat te stellen hun diensten op dit gebied uit te breiden.

‘De groei van de markt voor thuisbatterijen wordt momenteel meer belemmerd door de verkoper dan door de vraag van de consument’, benadrukt Matthijs Groot van SolarSales. ‘Voor installateurs is het verstandig om nu al in te zetten op thuisbatterijen, want juist door het salderen is het aanschaffen van een thuisbatterij nu interessant. Uit een recent onderzoek in opdracht van Nationale Nederlanden blijkt dat maar liefst 1 op de 5 huiseigenaren dit jaar een thuisbatterij wil. Daar kun je als installateur maar beter op inspelen. De vraag naar thuisbatterijen groeit dus snel, en installateurs die deze trend voorzien en zich hierop richten, hebben een duidelijk concurrentievoordeel.’

Gedragsverandering
SolarSales is de samenwerking met Chapter aangegaan vanwege het belang van een verandering in mindset, zowel bij consumenten als bij installateurs, in het kader van de energietransitie. Yoeri Kruissink van SolarSales: ‘De energietransitie draait voor een groot deel om gedragsverandering en herhaling is essentieel om echte verandering te bewerkstelligen. De samenwerking met Chapter biedt hierin een waardevol voordeel: door de toegang tot constante kennis en een naslagwerk kunnen installateurs continu leren en zich ontwikkelen.’

Microlearning
Naast de verkooptrainingen gaat Chapter ook trainingsmodules ontwikkelen die gericht zijn op de installatie en het onderhoud van thuisbatterijen. Deze zullen straks beschikbaar zijn op het trainingsplatform van het bedrijf, dat gebruikmaakt van de principes van microlearning. Dit betekent dat de trainingscontent is opgedeeld in kleine, behapbare stukjes, waardoor installateurs in staat zijn om op een efficiënte en effectieve manier nieuwe vaardigheden en kennis op te doen.

Om ervoor te zorgen dat de trainingscontent de gewenste kwaliteit heeft, haakt trainer en inspecteur Jeroen Wemmenhove ook als partner aan. Met zijn ervaring en expertise op het gebied van duurzame-energiesystemen zal Wemmenhove een cruciale rol spelen bij het waarborgen van de nauwkeurigheid en relevantie van de trainingsmodules. ‘Door deze samenwerking kunnen installateurs profiteren van toegankelijke en up-to-date trainingsmogelijkheden, waardoor ze zich kunnen onderscheiden in een snel evoluerende markt voor duurzame energie’, besluit Rutger Laman Trip, operationeel directeur van Chapter.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten