logo
wvhj2023
© Scholt Energy
© Scholt Energy
3 april 2024

Xidoor gaat stroom van zonnepanelen GLP Europe kopen

Xidoor heeft via Scholt Energy een stroomafnameovereenkomst ondertekend met GLP Europe. De deuren- en kozijnenfabrikant gaat zonne-energie afnemen van het zonnedak op een distributiecentrum in Oss.

In het corporate power purchase agreement (cppa) is vastgelegd dat Xidoor 15 jaar lang de stroom afneemt van GLP Europe’s distributiecentrum. Daarnaast wekt Xidoor ook zelf zonne-energie op doordat het Ecorus 4 jaar geleden zonnepanelen liet installeren op meerdere eigen locaties.

2 locaties
Met deze CPPA verbindt Xidoor zich aan het afnemen van de volledige zonproductie van de pv-installatie in Oss. De productie bedraagt jaarlijks 2,5 miljoen kilowattuur en de verbintenis wordt vastgelegd tegen een vaste, stabielere prijs in vergelijking met de in- en verkoop van stroom op de dagmarkt.

Met de zonnepanelen op de eigen daken produceert Xidoor bovendien nog eens ongeveer 2,5 miljoen kilowattuur zonne-energie. De 2 zonnepaneelinstallaties verduurzamen samen circa 40 procent van het totale energieverbruik van 2 locaties van Xidoor: Berkvens en Svendex.

6.000 zonnepanelen
In 2020 voorzag Ecorus verschillende daken van Xidoor van in totaal 6.000 zonnepanelen. Deze installaties stelden het bedrijf in staat om voor een groot gedeelte in zijn energiebehoefte te voorzien. ‘Door de stijgende energieprijzen wilden we echter ook voor de rest van onze energiebehoefte vertrouwen op de kracht van de zon’, vertelt John Dortants, financieel directeur van Xidoor. ‘Een cppa bleek daarvoor de ideale manier.’

De volgende stap voor Xidoor is een mogelijke participatie in een windparkproject samen met Scholt Energy, om het totale energieverbruik verder te verduurzamen. Op dit moment faciliteert Scholt Energy 12 verschillende cppa-projecten in Nederland. Hiermee zijn 58 verschillende afnemers direct gekoppeld aan 12 verschillende wind- en zonneparken.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten