logo
wvhj2023
© Belinus Solar
© Belinus Solar
2 april 2024

Overnamegesprekken over failliet Belinus Solar in volle gang

De overnamegesprekken over het failliete Belinus Solar zijn in volle gang en er wordt deze week een doorbraak verwacht. Dat meldt curator Mark Bernaerts van ConSenso Advocaten over het in Genk gevestigde bedrijf.

Het faillissement van de Belgische leverancier van zonnepanelen Belinus Solar werd ruim een maand geleden uitgesproken door de rechtbank in Antwerpen.

Hoogconjunctuur
Vorig jaar maart kondigde Belinus Solar de komst van een nieuwe fabriek voor zonnepanelen in België aan. Vervolgens werd druk gezocht naar geschikte locaties en die werd gevonden in de Vlaamse provincie Limburg in de stad Sint-Truiden.

Ondanks de grootse plannen ging het bedrijf eind februari failliet. ‘Zoals zo vaak heeft dit faillissement niet 1 oorzaak maar vloeit dit voort uit een samenloop van omstandigheden’, vertelt Bernaerts. ‘Na de hoogconjunctuur in de zonne-energiemarkt in 2021 en 2022 werd in 2023 zwaar geïnvesteerd in groei, in uitbreiding van afzetmarkten naar Oost-Europa, de Verenigde Staten, in uitbouw van het managementteam, enzovoorts. Tegelijkertijd kwam de solarmarkt in 2023 in zwaar weer terecht. De vraag nam af door wegvallende subsidieregelingen, stijgende rentevoeten, afname van bouwactiviteiten, wanverhouding tussen afnemende vraag en aanhoudende aanvoer vanuit China, enzovoorts. Bovendien werden de investeringsgesprekken met een buitenlandse investeerder afgebroken.’

Bernaerts voert momenteel overnamegesprekken met een kandidaatkoper. Hierin wordt deze week een doorbraak verwacht.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten