logo
wvhj2023
© BayWa r.e.
© BayWa r.e.
18 maart 2024

Nieuwe portal BayWa r.e. om installateurs te helpen met uitrol laadpalen elektrische auto’s

BayWa r.e. heeft een nieuwe e-mobilityportal gelanceerd om installateurs te helpen met de uitrol van elektrische auto’s. De groothandel reikt de helpende hand voor residentiële en zakelijke e-mobilityprojecten.

BayWa r.e. adviseert installateurs op de portal onder meer over de argumenten om te kiezen voor een AC- of DC-laadstation. Met de eigen backend-oplossing novoeco kan het bedrijf niet alleen een complete oplossing bieden voor zowel particuliere laadpunten als voor het zakelijke gebruik van laadpalen. De installateur vindt hier een integrale oplossing bestaande uit laadstations, pv-installatie, batterij- en energiemanagementsystemen.

novoeco
Net zoals een mobiele telefoon zonder abonnement niet optimaal werkt, werken laadpunten bij bedrijven en in de openbare ruimte niet zonder besturingssysteem.

BayWa r.e. heeft daarom het platform novoeco gelanceerd, een e-mobility dienstverlener gericht op zowel de eigenaren van de laadpunten als de gebruikers van de laadpalen. novoeco is speciaal ontworpen en ontwikkeld om te voldoen aan de verschillende behoeften in het beheer en gebruik van laadpalen.

Alpitronic
Op de nieuwe e-mobilityportal van BayWa r.e. is niet alleen informatie te vinden over novoeco, maar ook over de verschillende laadpalen die het bedrijf aanbiedt. Paradepaardje van het assortiment van BayWa r.e. zijn de laadoplossingen van Alpitronic. De groothandel biedt meerdere varianten van de Hyperchargers van de Italiaanse fabrikant aan, waaronder de HYC50.

De HYC50 is de eerste laadpaal op de markt met een vermogen van 50 kilowatt die aan de muur gemonteerd kan worden. De HYC50 maakt het mogelijk om 2 elektrische auto’s met een vermogen van 25 kilowatt tegelijkertijd te laden of 1 elektrische auto met een vermogen van 50 kilowatt. De laadpaal, die ook verkrijgbaar is in een losstaande versie, is bovendien V2G-ready.

BayWa r.e. is tijdens de vakbeurs Solar Solutions van dinsdag 19 tot en met donderdag 21 maart 2024 te vinden op stand A9, waar ook de hypercharger van Alpitronic te zien zal zijn.  Bestel hier gratis toegangskaarten voor de vakbeurs Solar Solutions met de actiecode ‘SOLARMAG’.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten