logo
wvhj2023
© EST-Floattech
© EST-Floattech
7 maart 2024

Energieopslagbedrijf EST-Floattech haalt 4 miljoen euro kapitaal op

De Rotterdamse ontwikkelaar van maritieme batterijen EST-Floattech heeft 4 miljoen euro kapitaal opgehaald. De investering is onder meer afkomstig van het Energietransitiefonds Rotterdam.

Ook de bestaande aandeelhouders Rotterdam Port Fund, PDENH, Ponooc en Yard Energy dragen bij. InnovationQuarter is als fondsbeheerder van Energietransitiefonds Rotterdam en investeerder in Rotterdam Port Fund nauw betrokken bij de investering. Energietransitiefonds Rotterdam investeert 3 miljoen euro en bestaande aandeelhouders investeren gezamenlijk 1 miljoen euro.

Schepen
EST-Floattech ontwikkelt en produceert lithium-ionbatterijsystemen voor elektrische en hybride aandrijving van onder meer binnenvaartschepen, veerboten en jachten. In combinatie met in eigen beheer ontwikkelde software verbeteren de systemen de CO2-uitstoot, de brandstofkosten, de geluidsoverlast en de luchtkwaliteit.

De binnenvaart en zeevaart zijn samen verantwoordelijk voor 16,5 procent van de Nederlandse CO2-uitstoot. Goederentransport over water neemt de komende jaren bovendien significant toe. De EU stuurt aan op 50 procent meer goederentransport via binnenlandse vaarroutes en kortere zeeroutes in 2050 ten opzichte van 2015. Voor de internationale scheepvaart wordt tussen 2023 en 2050 zelfs een volumegroei verwacht van meer dan 200 procent. Momenteel is slechts 1 procent van de wereldwijde vloot geëlektrificeerd en de sector moet een enorme inhaalslag maken om in 2050 geen CO2 meer uit te stoten.

Batterijmanagementsysteem
Het batterijmanagementsysteem van EST-Floattech bewaakt de laadstatus, ontladingsstatus, temperatuur en andere parameters om te zorgen dat de scheepsbatterijen efficiënt en veilig functioneren. Brandveiligheid is daarbij cruciaal en het bedrijf geeft veiligheid de hoogste prioriteit en het nieuwe batterijsysteem Octopus Series is gecertificeerd door keuringsinstanties DNV, Lloyd’s Register en Bureau Veritas.

Voor de aluminium behuizing, het isolatiemateriaal, de elektronicacomponenten en de rekken waarin de batterijcellen worden geïnstalleerd, werkt EST-Floattech samen met Nederlandse partners. Dankzij het nu opgehaalde kapitaal kan het bedrijf nationaal en internationaal verder groeien. De focus ligt daarbij op marktleiderschap in Noordwest-Europa en samen met batterijfabrikant DuraPower worden de pijlen gericht op Azië en Oceanië. Bovendien wil EST-Floattech zich in de toekomst op grotere vaartuigen gaan richten.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten