logo
wvhj2023
© Sono Motors
© Sono Motors
9 februari 2024

Sono Motors rondt herstructurering af, groen licht rechtbank

De rechtbank van München heeft groen licht gegeven voor het insolventie- en herstructureringsplan Sono Motors. De zonneautofabrikant gaat een nieuw bedrijfsmodel implementeren.

Sono Motors haalde eind november met YA II PN (red. Yorkville) een nieuwe investeerder binnen waarmee het bedrijf een doorstart maakte om uit zijn faillissement te komen, nadat het een half jaar eerder een insolventieprocedure was gestart.

Opschortende voorwaarden
De afronding van de investering vond plaats nadat aan de opschortende voorwaarden was voldaan, waaronder de goedkeuring van het insolventie- en herstructureringsplan door de rechtbank. Ook de intrekking van de aanvraag van moederbedrijf Sono Group voor een voorlopige procedure tot zelfadministratie was onderdeel van de opschortende voorwaarden.

De eerste tranche van de investering van Yorkville werd deze week afgerond en de resterende formele handelingen die nodig zijn om Sono Motors uit de procedure van zelfbestuur te halen, zullen eind deze maand afgerond worden.

Solar Bus Kit
Sinds het begin van het jaar is Sono Motors bezig met de implementatie van zijn nieuwe bedrijfsmodel en bedrijfsstructuur, aangestuurd door het nieuwe managementteam met directeur Jan Schiermeister en Denis Azhar die beiden al lange tijd betrokken zijn bij het bedrijf.

De focus ligt daarbij op de Solar Bus Kit – het retrofit zonne-energie-integratieproduct van het bedrijf dat speciaal is ontwikkeld voor bussen – en de eigen zonne-energie-elektronica van het bedrijf die zonne-integratie mogelijk maakt in een breed scala aan voertuigen waaronder gekoelde vrachtwagens, trailers, elektrische bestelwagens en elektrische trucks.

Eerste resellercontract
Sono Motors heeft ook zijn eerste resellercontract getekend. Nova-Papír Zrt zal optreden als de eerste wederverkoper van het bedrijf voor de Solar Bus Kit. Als wederverkoper heeft Nova-Papír Zrt zichzelf ten doel gesteld om tot en met eind volgend jaar 81 exemplaren van de retrofitoplossing, die het brandstofverbruik en de uitstoot van bussen vermindert, te verkopen.

Sono Motors krijgt door de overeenkomst met Nova-Papír Zrt toegang tot 2 nieuwe markten: Hongarije en Oost-Europa. Het bedrijf is van plan om in de nabije toekomst aanvullende overeenkomsten te sluiten met wederverkopers in verschillende landen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten