logo
wvhj2023
© Sono Motors
© Sono Motors
28 november 2023

Sono Motors haalt investeerder binnen om uit faillissement te komen

Sono Motors heeft een nieuwe investeerder binnengehaald waarmee het bedrijf een doorstart maakt om uit zijn faillissement te komen. Het bedrijf startte afgelopen voorjaar een insolventieprocedure.

Het in München gevestigde bedrijf heeft een investeringsovereenkomst getekend met YA II PN – Yorkville – gericht op de ontwikkeling van een nieuwe onderneming voor zonne-energie. Sono Motors verwacht dat de deal het bedrijf positioneert om voldoende financiering te verkrijgen voor zijn bedrijfsactiviteiten tot ten minste eind 2024.

Eind januari 2024
De afronding van de investering met Yorkville en de afronding van de insolventieprocedure worden eind januari 2024 verwacht. ‘De afgelopen maanden waren uitputtend voor iedereen bij Sono Motors, maar tegelijkertijd ongelooflijk leerzaam’, aldus Jan Schiermeister, hoofd Technologie van Sono Motors. ‘Nu is het tijd om wat we hebben geleerd om te zetten in succes. We geloven dat de overeenkomst met Yorkville ons de mogelijkheid biedt voor een veelbelovende nieuwe start.’

Herstructurering managementteam
De herstart van het bedrijf gaat hand in hand met een volledige herstructurering van het managementteam van Sono Motors. Schiermeister is een van de leden van het toekomstige managementteam die allemaal een sleutelrol hebben gespeeld bij het vormgeven van het fusie- en overnameproces van het bedrijf.

Nieuwe baan
Na de ondertekening van de investeerdersovereenkomst heeft Sono Motors in de afgelopen dagen alle medewerkers die eind oktober hun ontslag hebben ingediend een nieuwe baan aangeboden, die al door de meerderheid van het personeel is geaccepteerd.

Schiermeister: ‘Ik zie deze grote bereidheid om terug te keren als een duidelijk teken van een uitzonderlijk hoog niveau van motivatie en toewijding. Deze medewerkers vormen de ruggengraat van Sono Motors en ik ben ervan overtuigd dat we samen sterker uit de verwachte afronding van de insolventieprocedure kunnen komen.’

Solar Bus Kit
De eerste prioriteit is nu de marktintroductie van de Solar Bus Kit, een retrofit-oplossing op zonne-energie die speciaal door Sono Motors is ontwikkeld voor diesel- en elektrische bussen om hun CO2-uitstoot te verminderen.

Daarnaast blijft Sono Motors zich inzetten voor de ontwikkeling van zijn solar integratietechnologie, die een breed scala aan voertuigtoepassingen zoals koelwagens, last-mile bestelwagens en personenauto’s van stroom kan voorzien.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten