logo
wvhj2023
© Fastned
© Fastned
19 januari 2024

Fastned verkoopt recordhoeveelheid duurzame energie aan elektrische rijders

Fastned heeft in het vierde kwartaal van 2023 een recordhoeveelheid wind- en zonne-energie verkocht aan automobilisten die elektrisch rijden. Het snellaadbedrijf leverde 32 gigawattuur hernieuwbare energie.

Dat is een stijging van 79 procent ten opzichte van een jaar eerder en meer dan de helft van wat er in heel 2022 is geleverd. De kwartaalinkomsten uit laadsessies stegen voor het Nederlandse bedrijf met 44 procent tot 19,2 miljoen euro. In totaal verwerkte het bedrijf bijna 1,3 miljoen laadsessies van 380.000 actieve klanten.

19 nieuwe snellaadstations
In het laatste kwartaal van 2023 werden 19 nieuwe snellaadstations geopend, waaronder het eerste station in Denemarken. Daar won het bedrijf 5 maanden eerder een aanbesteding. Fastned opende daarnaast 5 stations in Nederland, 5 in Frankrijk, 3 in het Verenigd Koninkrijk, 2 in Duitsland, 2 in Zwitserland en 1 in België. Dit brengt het totaal aantal stations van het bedrijf op 297 stuks in 7 landen.

447 megawattuur per station
In het laatste kwartaal van het jaar zijn er in totaal 157 extra laders geïnstalleerd op nieuwe en geüpgradede stations, wat het totale aantal laders in het netwerk op 1.714 stuks brengt. Het gemiddelde aantal laders per station steeg tot 5,8 aan het einde van het vierde kwartaal van 2023, vergeleken met 5,1 aan het einde van 2022.

In het vierde kwartaal van 2023 bereikte de gemiddelde verkoop per station 447 megawattuur op jaarbasis. Dat is een plus van 40 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De bezettingsgraad steeg tot 14,4 procent, dankzij meer laadsessies.

Deutschlandnetz
Een andere primeur in het afgelopen kwartaal was de opening van het 39e Duitse station in Düren. Fastned is het eerste bedrijf dat een station opent dat voortkomt uit de belangrijke ‘Deutschlandnetz’-aanbesteding waar het Nederlandse bedrijf 92 zoekgebieden toegewezen kreeg.

Tot slot heeft het bedrijf een contract getekend voor de bouw van zijn eerste snellaadstation in Spanje en zijn nog eens 6 locaties in het land verworven. Het Zuid-Europese land is het negende land waar Fastned actief is. De uitbreiding naar Spanje draagt bij aan het doel om 1.000 laadstations in Europa te bouwen. Het eerste laadstation komt aan de A42 in de regio Madrid en heeft 8 laders met elk een vermogen tot 400 kilowatt.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten