logo
wvhj2023
© Heliox
© Heliox
18 januari 2024

Siemens neemt snellaadbedrijf en elektronicaspecialist Heliox over

Siemens heeft de overname afgerond van het Brabantse bedrijf Heliox, dat marktleider is op het gebied van DC-snellaadoplossingen voor elektrische bussen, elektrische trucks en passagiersvoertuigen.

Het hoofdkantoor van Heliox, dat ongeveer 330 werknemers telt, staat in Veldhoven. De overname betekent een verbreding van Siemens’ portfolio waarbij snellaadproducten en -oplossingen toegevoegd worden met een vermogen variërend van 40 kilowatt tot megawatt. Het bedrijf bouwde enkele jaren geleden op Schiphol het grootste snellaadnetwerk ter wereld met een vermogen van 32 megawatt.

Zonne-energie
Heliox is ook actief in de zonne-energiesector en participeerde de afgelopen jaren in meerdere innovatieprojecten waarin gewerkt werd aan de ontwikkeling van elektronica voor zonnepanelen.

Het portfolio van Heliox is ook een impuls voor het marktbereik van Siemens, met name in Europa en Noord-Amerika. Met Heliox’ mobiele, schaalbare en parallelle laadoplossingen stelt Siemens deze markten beter te kunnen bedienen. Naast DC-snellaadoplossingen biedt Heliox diensten voor laderbewaking en energiebeheer.

Heliox heeft op zijn beurt baat bij de industrialisatiecapaciteiten, het wereldwijde verkoopnetwerk en de infrastructuur van Siemens waarmee het zijn productie kan opschalen en aan de toenemende vraag van klanten kan voldoen. Siemens heeft Heliox overgenomen van participatiemaatschappij Waterland en een entiteit die eigendom is van een groep werknemers en individuele aandeelhouders.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten