logowvhj2023
© JinkoSolar
© JinkoSolar
20 november 2023

Nieuw wereldrecord JinkoSolar voor TOPCon-zonnepaneel en perovskiet tandemzonnecellen

JinkoSolar heeft een wereldrecord van 24,8 procent gevestigd voor zijn n-type TOPCon-zonnepaneel. Daarnaast meldt het een recordefficiëntie van 32,3 procent voor perovskiet-silicium n-type TOPCon-tandemzonnecellen.

Het zonnepaneelrecord is gecertificeerd door TÜV Süd en het zonnecelrecord door het Shanghai Institute of Microsystems and Information Technology, Chinese Academy of Sciences.

Hoofdthema
Beide nieuwe records van JinkoSolar werden in een week tijd gerealiseerd door de R&D-teams van de Chinese fabrikant. Het bedrijf meldt dat de records niet alleen zijn leiderschap in n-type zonneceltechnologie onderschrijven, maar ook de toekomstige richting naar deze technologie voor de gehele pv-industrie weerspiegelen.

‘De consistente doorbraken van JinkoSolar in zowel zonnecel- als zonnepaneelefficiëntie bevestigen dat n-type TOPCon-zonnecellen de meest veelbelovende en concurrerend duurzame pv-technologie voor de nabije toekomst zijn’, stelt Jin Hao, chief technology officer bij JinkoSolar.  ‘Het verbeteren van de efficiëntie en tegelijkertijd het verlagen van de kosten zijn altijd het hoofdthema voor de solar industrie.’

Mainstream-technologie
Hao verwacht dat TOPCon-zonnecellen voor de komende 3 tot 5 jaar de mainstream-technologie zullen zijn om perfect te integreren met de volgende generatie stapelingstechnologie om de efficiëntielimieten van monokristallijne siliciumcellen te doorbreken.

Hao besluit: ‘Het gebruik van TOPCon als de onderste zonnecel en perovskiet om tandemzonnecellen met een hoog rendement te maken, heeft voordelen bij de procesimplementatie.’ Dr. Jin Hao schetste eerder het duidelijke pad van JinkoSolar naar efficiëntieverbetering voor TOPCon-cellen:

JinkoSolar streeft ernaar in 2024 voor zijn TOPCon-zonnepanelen een efficiëntie van 26,5 procent te bereiken in massaproductie, om vervolgens in de komende 2 tot 3 jaar een efficiëntie van 27 tot 27,5 procent te bereiken.

Bekijk hier welke zonnepanelen van JinkoSolar in de Benelux te koop zijn.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.