logo
wvhj2023
© Sebastian Czapnik | Dreamstime.com
© Sebastian Czapnik | Dreamstime.com
15 november 2023

Online zonnepaneelmarktplaats Otovo haalt 40 miljoen euro op

De onlinemarktplaats voor de installatie van zonnepanelen Otovo heeft circa 40 miljoen euro kapitaal opgehaald om zijn verdere Europese groei in onder meer de Benelux te faciliteren.

De financieringsronde werd geleid door de bestaande investeerders Å Energy, de Axel Johnson Group en het Noorse staatsfonds voor klimaatinvesteringen Nysnø. Otovo wil uitgroeien tot de grootste speler in de Europese markt voor zonnepanelen op woningen en startte afgelopen maart in de Benelux met het aanbieden van zijn abonnementsmodel

Grootste investeerder
Aan de nieuwste financieringsronde namen uitsluitend bestaande aandeelhouders deel. De Axel Johnson Group – de grootste investeerder die eerder 44 procent van Otovo’s aandelen in handen had via zijn dochteronderneming AxSol – ontvangt aandelen voor een bedrag van circa 9 miljoen euro.

Nysnø neemt voor ongeveer 2 miljoen euro aandelen en Obos voor 400.000 eirp. Å Energi, het grote Scandinavische energiebedrijf dat in 2022 uit een fusie ontstond, was goed voor ruim de helft van de kapitaalinjectie van ongeveer 23 miljoen euro aan aandelen.

Groeikapitaal
‘Het kapitaal dat met deze financieringsronde is opgehaald, stelt Otovo in staat om in te springen op kansen binnen een energiemarkt waarin de installatiekosten voor zonnepanelen op een historisch laag niveau liggen, de kosten van traditionele energie stijgen en consumenten op zoek zijn naar manieren om kosten te besparen’, aldus Andreas Thorsheim, de chief executive officer van Otovo.

De netto-opbrengst van de onderhandse aandelenplaatsing wordt aangewend als groeikapitaal voor het opbouwen van posities in de Europese zonne-energiemarkt. Thorsheim: ‘Dankzij de steun en het aanhoudende vertrouwen van onze grootaandeelhouders beschikken we over een solide financiële basis. Daarmee kunnen we werken aan het vergroten van onze omzet, het uitvoeren van goed doordachte kostenbesparende maatregelen en het te gelde maken van onze abonnementsportefeuille. Dat zal onze onderneming op weg helpen naar winstgevendheid.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten