logo
wvhj2023
© GivEnergy
© GivEnergy
7 november 2023

GivEnergy en Power Modules starten met aanbieden commerciële energieopslagsystemen

GivEnergy Europe en Power Modules slaan de handen ineen om de commerciële markt in Nederland van energieopslagsystemen te voorzien. De 2 bedrijven gaan onder meer het midden- en kleinbedrijf bedienen.

Door hun producten, software en vakkennis te combineren, ontwikkelen de 2 bedrijven een totaalpakket voor een energieopslagsysteem. GivEnergy en Power Modules stellen een energieopslagsysteem te kunnen maken dat precies is aangepast op de wensen van de desbetreffende klant.

Modulair en en gepersonaliseerd
Met de op maat gemaakte energieopslagsystemen willen de 2 bedrijven het voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) aantrekkelijk maken om mee te gaan in de energietransitie. De commerciële producten die ze aanbieden zijn modulair, opschaalbaar en volledig te bouwen naar de wens van de klant.

'We kijken continu hoe we de terugverdientijd kunnen verkorten. Door slimme toepassingen te implementeren, zoals bijvoorbeeld het optimaal gebruikmaken van je zonnepanelen die niet meer afschakelen’, vertelt Max Bode, softwareontwikkelaar bij Power Modules. ‘Met een slim aangestuurd energieopslagsysteem kun je onder andere ook profiteren van gunstig in- en verkopen en peak shaving. Daarmee heb je als klant grip op de energierekening en de regie in eigen handen. Je hebt bijvoorbeeld geen grotere aansluiting meer nodig voor de geplande duurzame investeringen en bent minder afhankelijk van het stroomnet. Tegelijkertijd biedt een energieopslagsysteem een oplossing om je CO2- en stikstofuitstoot te verlagen en helpt het tegen netcongestie.’

256 kilowattuur
GivEnergy produceert een commercieel mkb-productprogramma bestaande uit omvormers, software en batterijen met een opslagcapaciteit van 64 tot en met 256 kilowattuur. Power Modules specialiseerde zich de afgelopen jaren in op maat gemaakte energieopslagsystemen met een opslagcapaciteit tot 60 kilowattuur. Deze worden voornamelijk geleverd aan bouwplaatsen, mobiele laadstations en evenementen.

Power Modules zag dat er een gat in de Nederlandse markt was tussen zijn eigen, relatief kleine, commerciële systemen en grote commerciële systemen met een opslag van meer dan 500 kilowattuur. Met de toevoeging van GivEnergy-producten sluit het assortiment van Power Modules nu beter aan op de vraag van de markt. Daarnaast levert GivEnergy Europe ook de grotere energieopslagsystemen vanaf 600 kilowattuur tot diverse megawattuur. Peter Bode, eigenaar Power Modules, hierover: ‘Het pakket van GivEnergy is zo opgebouwd dat het heel modulair is, waardoor je het goed kan opbouwen van klein tot groot. Zo kun je een systeem maken dat precies is aangepast op de wensen van de desbetreffende klant.’

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten