logo
wvhj2023
© sun.store
© sun.store
9 oktober 2023

sun.store lanceert nieuwe marktplaats voor inkoopproblemen en overtollige voorraad zonnepanelen

sun.store heeft zijn nieuwe onlinemarktplaats voor de zonne-energiesector gelanceerd. Het platform is volgens het bedrijf een oplossing voor overtollige voorraden en problemen bij verkoop buiten de landsgrenzen.

Voor installateurs die op zoek zijn naar pv-producten draait het volgens sun.store om eenvoudige en snelle aankopen tegen een lage prijs. Bij distributeurs is er juist de behoefte om hun overstock te verkopen en een gemakkelijke manier te vinden om nieuwe klanten te bereiken.

Overaanbod
Op dit moment hebben veel Europese groothandels en distributeurs te maken met een overaanbod dat wordt veroorzaakt door de overcapaciteit van fabrikanten uit China en een lichte vertraging van de Europese vraag. Analisten van Rystad Energy meldden afgelopen juni dat er in Europa inmiddels 40 gigawattpiek aan zonnepanelen op voorraad ligt.

‘In dergelijke tijden hebben bedrijven met een beschikbare voorraad een multinationaal platform nodig waarmee ze hun bereik kunnen vergroten en zich kunnen richten op installateurs die mogelijk geïnteresseerd zijn in hun producten’, vertelt Agata Krawiec-Rokita, medeoprichter en chief executive officer van sun.store.

Nieuwe standaard
sun.store claimt een doorbraak en stelt een nieuwe standaard te zetten in de pv-sector. Voor kopers biedt het platform toegang tot meerdere aanbiedingen van verschillende leveranciers, van verschillende merken en landen. Krawiec-Rokita: ‘Bovendien geeft ons platform eenvoudige en duidelijke informatie over prijzen en beschikbaarheid. Installateurs kunnen veilig online winkelen dankzij de veilige betaalopties. Verkopers zullen op hun beurt profiteren van het gemak van het betreden van nieuwe markten, de mogelijkheid om overtollige voorraad te liquideren en te beschikken over gediversifieerde verkoopkanalen.’

Het sun.store-platform biedt producten van een groot aantal Europese distributeurs aan, waaronder Solar Today uit Nederland, AmaraNZero uit Spanje, Solarity uit Tsjechië en Menlo Electric, Polenergia en BeeIN uit Polen. Installateurs kunnen daarbij kiezen uit de aanbiedingen voor verschillende soorten producten van fabrikanten van zonnepanelen, omvormers, batterijen en alle benodigde accessoires.

Voordelen
‘We maken het voor installateurs veel sneller om de pv-producten die ze nodig hebben te vinden, waardoor de tijd die ze kwijt zijn aan zoeken mogelijk wordt gehalveerd’, vervolgt Krawiec-Rokita. ‘Transparantie over prijzen en beschikbaarheid, alle topmerken op 1 plek, veilige betaalopties en concurrerende prijzen zijn slechts enkele van de voordelen voor installateurs. Voor verkopers is ons platform een risicovrije uitbreiding van hun distributiekanalen en bovendien kunnen zij hun producten geautomatiseerd uploaden. Kopers en verkopers kunnen zich vanaf vandaag via onze website sun.store registreren.’

sun.store is tijdens de vakbeurs Solar Solutions Kortrijk op woensdag 25 en donderdag 26 oktober te vinden op stand E7.1. Bestel hier gratis toegangskaarten voor de vakbeurs Solar Solutions Kortrijk met de actiecode ‘SOLARMAGAZINE’.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten