logo
wvhj2023
© Solarnative
© Solarnative
29 september 2023

Specialist in balkonzonnepanelen priwatt neemt belang in Solarnative

priwatt, de in het Duitse Leipzig gevestigde specialist in zonnepanelen voor balkons, doet een miljoeneninvestering in Solarnative dat micro-omvormers produceert die in het frame van zonnepanelen passen.

priwatt zet de door Solarnative in Duitsland ontwikkelde en geproduceerde micro-omvormer PowerStick Balcony inmiddels in voor zijn nieuwste en derde generatie balkonzonnepanelen. Het bedrijf werd pas 3 jaar geleden opgericht met als doel de energietransitie voor iedereen mogelijk te maken met plug-in zonnestroomsystemen voor balkons, tuinen, gevels of daken van huizen. De installatie van het systeem kunnen consumenten zelf uitvoeren. priwatt heeft nu ongeveer 50.000 klanten en telt zo’n 60 medewerkers.

6 cijfers
In totaal investeert priwatt een bedrag van 6 cijfers in de micro-omvormerfabrikant. Het investeringsbedrag zal vooral gebruikt worden voor uitbreiding van de productportefeuille en het opstarten van de eigen productie in Hofheim am Taunus.

‘De strategische investering in Solarnative markeert een belangrijke mijlpaal in onze missie om de ommekeer in de particuliere energiesector in Duitsland verder te bevorderen’, stelt Kay Theuer, chief executive officer van priwatt. ‘Met zijn technologie is Solarnative erin geslaagd de omvang van omvormers drastisch te verminderen, hun levensduur te verlengen en de energieopbrengst van pv-systemen te verhogen. We zien een enorm potentieel in deze technologie voor de Duitse zonne-energiesector en zijn er trots op dat we deel uitmaken van de groei van Solarnative.’

Thuismarkt
‘Met de deelname van priwatt hebben we een waardevolle strategische partner die ons kan ondersteunen bij de distributie van onze micro-omvormers in Duitsland en daarbuiten en die directe feedback vanuit de markt kan geven’, vertelt Julian Mattheis, chief executive officer van Solarnative. ‘Onmiddellijk na onze lancering in onze thuismarkt Duitsland, zullen andere Europese en binnenkort ook internationale markten volgen. We willen de uitrol van zonne-energie wereldwijd stimuleren met micro-omvormertechnologie van Duitse makelij.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten