logo
wvhj2023
© Solarnative
© Solarnative
11 mei 2023

Solarnative opent nieuwe fabriek voor micro-omvormer die in zonnepaneel past

De Duitse start-up Solarnative heeft in Hofheim am Taunus zijn nieuwe fabriek voor de productie van micro-omvormers die in een zonnepaneel passen in gebruik genomen.

De 2 productiehallen met een totale oppervlakte van 565 vierkante meter, evenals enkele kantoor- en gemeenschappelijke ruimten, zijn ondergebracht in een nieuwbouwproject dat vorig jaar juli werd geopend en afgelopen september door Solarnative werd betrokken. Sindsdien heeft het bedrijf diverse bouwkundige voorzieningen getroffen om vorige maand een circa 18 meter lange surface mounted technology (SMT)-productielijn met talrijke machines en ook andere productie- en opslagapparatuur in de hallen te kunnen opstellen.

PowerStick
Binnenkort rollen hier de eerste micro-omvormers met de naam ‘PowerStick’ van de band. In de komende maanden wordt de productie in Hofheim stap voor stap opgevoerd. Al in het laatste kwartaal van dit kalenderjaar moeten er tot 50.000 micro-omvormers per maand worden geproduceerd; het bedrijf wil tegen het einde van het jaar ongeveer 60 mensen in de vestiging in dienst hebben.

De in de Nederlandse zonne-energiesector bekende Henk Oldenkamp is chief technology officer van het bedrijf en samen met chief executive officer Julian Mattheis founding father van het technologische concept.

Maximaal 100.000
‘De maandelijkse capaciteit van onze Gigafactory is maximaal 100.000 eenheden in meerploegendienst en er is al een tweede productielijn gepland’, duidt Mattheis. ‘Daarmee kunnen we opschalen naar ongeveer 3 miljoen micro-omvormers per jaar.’

Het bedrijf wil deze zomer de markt betreden in het segment van zonnepanelen die op balkons geplaatst worden. Enkele maanden later moet het productportfolio zonnepanelen op daken van huizen klaar zijn.

Vestigingsplaats
‘Voor de toekomst van onze vestigingsplaats hebben we startende bedrijven zoals Solarnative nodig’, aldus Philipp Nimmermann – staatssecretaris bij het Hessische ministerie van Economische Zaken, Energie, Verkeer en Huisvesting – over de ingebruikname van de nieuwe fabriek. ‘Daarom willen we hen in alle fasen van hun ontwikkeling de beste randvoorwaarden bieden. Met zijn micro-omvormers kan Solarnative een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie, en ik ben blij getuige te zijn van een nieuwe stap in een succesverhaal.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten