Solar Magazine - Bluetti introduceert nieuwe thuisbatterij EP760
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Bluetti introduceert nieuwe thuisbatterij EP760
© Bluetti

Bluetti introduceert nieuwe thuisbatterij EP760

Bluetti introduceert in de Benelux de nieuwe mobiele batterij EP760. De fabrikant stelt met het nieuwe energieopslagsysteem consumenten te willen helpen om hun hoge stroomrekeningen te verlagen.

Het energieopslagsysteem van Bluetti is compatibel met verschillende soorten zonnepanelen en ondersteunt de opslag van zonne-energie tot maximaal 9 kilowatt vermogen. De opgeslagen zonne-energie kan ’s nachts worden gebruikt of als back-up dienen als de stroom uitvalt.

Piekuren
Ook zonder zonnepanelen biedt de EP760 intelligente functies voor het verschuiven van piekbelastingen, waardoor huiseigenaren met een dynamisch energiecontract het systeem kunnen opladen wanneer stroom goedkoop is en gebruiken tijdens piekuren, waardoor de totale energiekosten dalen.

De EP760 van BLUETTI heeft een modulair ontwerp waardoor huiseigenaren hun energieopslagcapaciteit kunnen aanpassen aan hun behoeften. Door de EP760 te combineren met 2 tot 4 B500-accupacks kunnen gebruikers een energieopslagsysteem creëren variërend van 9,92 kilowattuur tot een maximum van 19,84 kilowattuur.

IP65
De EP760 heeft een IP65-classificatie voor water- en stofbestendigheid en een geluidsniveau van minder dan 50 decibel.

Het compacte ontwerp maakt verticaal stapelen op de vloer mogelijk, waardoor ruimte wordt bespaard. Bovendien zorgt de interne zelfverwarmingsfunctie van de EP760 voor een soepele werking bij tot min 20 graden Celsius.

Lithium-ijzerfosfaat
De EP760 is uitgerust met lithium-ijzerfosfaatbatterijen met een levensduur van 3.500 cycli, wat gelijk- staat aan een gebruik van 10 jaar.

BLUETTI levert de batterij met een garantie van 10 jaar, ondersteund door lokale service- en onderhoudsteams. De fabrikant introduceerde vorig jaar de EP600 als eerste product in de EP-serie van modulaire energieopslagproducten. De BLUETTI EP760 en EP600 hebben hetzelfde modulaire ontwerp en dezelfde flexibele capaciteit als de B500 uitbreidingsaccupacks. Het grootste verschil zit hem in de output.

1- en 3-fase
De EP600 levert een vermogen van 6.000 watt bij 400 volt in 3-fase-modus en ondersteunt zowel off-grid als on-grid functionaliteit. Het 1-fase-vermogen bij 230 volt is echter beperkt tot 2.000 watt. Omdat dit misschien niet voldoet aan de behoeften van alle huishoudens biedt de EP760 een 1-fase- vermogen tot 7.600 watt in bedienmodi en voldoet daarmee aan de behoeften van Europese gebruikers. De EP760 is per direct te koop.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Sunconnect B.V. zoekt:

Duurzaamheidsadviseur

Fulltime (40 uur) - Oudkarspel
EWS zoekt:

Vertegenwoordiger buitendienst Noord-Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!