logo
wvhj2023
© Tesla
© Tesla
14 september 2023

Tesla presenteert nieuwe generatie thuisbatterij Powerwall

Tesla heeft de Powerwall 3 onthuld. De nieuwste en derde generatie van de thuisbatterij wordt vanaf 2024 uitgeleverd. Het vermogen dat het energieopslagsysteem kan leveren, is verdubbeld.

De Powerwall 3 is uitgerust met een geïntegreerde omvormer voor zonne-energie. Tesla’s thuisbatterij is hierdoor niet compatibel met andere zonnepaneelomvormers, maar heeft wel als voordeel dat het installeren van een extra box, de Powerwall+, niet meer nodig is.

13,5 kilowattuur
De opslagcapaciteit van een individuele Powerwall 3 is gelijkgebleven aan haar voorganger en bedraagt nog altijd 13,5 kilowattuur. Door onderlinge verbinding van meerdere Powerwalls kan 40,5 kilowattuur opslagcapaciteit toegevoegd worden.

Een van de zaken die eveneens veranderd is, is de hoeveelheid vermogen die de batterij kan leveren. De hoeveelheid vermogen die de batterij biedt als het stroomnet ‘online’ is, is verdubbeld van 5,8 naar 11,5 kilowatt. Ook de hoeveelheid vermogen in de offgrid-modus is verhoogd. Waar de back-up power bij de Powerwall 2 op zijn piek 10 kilowatt was, kan de Powerwall 3 nu onafgebroken 11,5 kilowatt vermogen leveren.

App
Verder is de derde generatie van de thuisbatterij iets kleiner qua formaat en wordt ze nog altijd geleverd met 10 jaar garantie. Tot slot is de Powerwall 3 bestand tegen overstromingen, te weten tot een hoogte van 60 centimeter.

Eenmaal geïnstalleerd, kan de thuisbatterij worden gecontroleerd en beheerd met behulp van de app. Tesla wil in 2024 starten met de uitlevering van de Powerwall 3.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke thuisbatterijen nu al te koop zijn in de Benelux.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten