Solar Magazine - Tesla presenteert nieuwe generatie thuisbatterij Powerwall
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Tesla presenteert nieuwe generatie thuisbatterij Powerwall
© Tesla

Tesla presenteert nieuwe generatie thuisbatterij Powerwall

Tesla heeft de Powerwall 3 onthuld. De nieuwste en derde generatie van de thuisbatterij wordt vanaf 2024 uitgeleverd. Het vermogen dat het energieopslagsysteem kan leveren, is verdubbeld.

De Powerwall 3 is uitgerust met een geïntegreerde omvormer voor zonne-energie. Tesla’s thuisbatterij is hierdoor niet compatibel met andere zonnepaneelomvormers, maar heeft wel als voordeel dat het installeren van een extra box, de Powerwall+, niet meer nodig is.

13,5 kilowattuur
De opslagcapaciteit van een individuele Powerwall 3 is gelijkgebleven aan haar voorganger en bedraagt nog altijd 13,5 kilowattuur. Door onderlinge verbinding van meerdere Powerwalls kan 40,5 kilowattuur opslagcapaciteit toegevoegd worden.

Een van de zaken die eveneens veranderd is, is de hoeveelheid vermogen die de batterij kan leveren. De hoeveelheid vermogen die de batterij biedt als het stroomnet ‘online’ is, is verdubbeld van 5,8 naar 11,5 kilowatt. Ook de hoeveelheid vermogen in de offgrid-modus is verhoogd. Waar de back-up power bij de Powerwall 2 op zijn piek 10 kilowatt was, kan de Powerwall 3 nu onafgebroken 11,5 kilowatt vermogen leveren.

App
Verder is de derde generatie van de thuisbatterij iets kleiner qua formaat en wordt ze nog altijd geleverd met 10 jaar garantie. Tot slot is de Powerwall 3 bestand tegen overstromingen, te weten tot een hoogte van 60 centimeter.

Eenmaal geïnstalleerd, kan de thuisbatterij worden gecontroleerd en beheerd met behulp van de app. Tesla wil in 2024 starten met de uitlevering van de Powerwall 3.

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke thuisbatterijen nu al te koop zijn in de Benelux.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Coördinator Service en Onderhoud

Fulltime (40 uur) - 5667 KX Geldrop
Solarwatt zoekt:

International Marketing & Communication Manager

Fulltime (40 uur) - Tiel, 4004 JP, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!