Solar Magazine - Eigenaar zonnepanelen krijgt geen meerjarig contract meer bij Essent en Energiedirect
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Eigenaar zonnepanelen krijgt geen meerjarig contract meer bij Essent en Energiedirect
© André Muller | Dreamstime.com

Eigenaar zonnepanelen krijgt geen meerjarig contract meer bij Essent en Energiedirect

Essent en dochterbedrijf Energiedirect bieden consumenten met zonnepanelen per direct geen meerjarige contracten meer aan. Via de website kunnen zonnepaneelbezitters enkel nog een variabel en 1-jarig contract aan.

De 2 energiebedrijven lijken daarmee voor te sorteren op het mogelijk invoeren van een vergoeding die zonnepaneeleigenaren moeten betalen om met hun zonnepanelen stroom terug te leveren aan het stroomnet.

Social media
Essent-dochter Vandebron maakte op 15 augustus bekend aan zonnepaneeleigenaren die zonne-energie terugleveren vaste terugleveringskosten in rekening te gaan brengen tot een maximum van 46 euro per maand.

Essent liet op dat moment via social media weten het voorbeeld van Vandebron nog niet te volgen. ‘Op dit moment zijn we niet van plan om een zonnepanelen-heffing te gaan introduceren. Wel volgen we de ontwikkelingen net als andere energiebedrijven', aldus Essent op 16 augustus op Twitter.

Te veel teruggeleverd
Dezelfde dag maakte het energiebedrijf - eveneens via Twitter – naar aanleiding van een vraag van een klant al melding van het feit dat het consumenten met zonnepanelen niet langer een meerjarig energiecontract aanbiedt. ‘Helaas zijn er op dit moment geen 3-jarige contracten beschikbaar voor klanten met zonnepanelen. Omdat er te veel wordt teruggeleverd. We begrijpen dat deze maatregel vervelend is’, aldus Essent.

Consumenten zónder zonnepanelen kunnen via de websites van Essent en Energiedirect nog wel een meerjarig energiecontract afsluiten. Vandebron biedt aan al zijn klanten de mogelijkheid om een 3-jarig energiecontract af te nemen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Wocozon zoekt:

Servicedesk Medewerker Monitoring en Beheer

32-40 uur - De Meern - Utrecht
Zonnepanelen op het Dak BV zoekt:

Werkvoorbereider Zonnepanelen

32-40 uur - Barneveld
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!