logo
wvhj2023
© Trina Solar
© Trina Solar
14 juli 2023

Akkoord fabrikanten over standaardformaat zonnepanelen met rechthoekige wafers

Astronergy, Canadian Solar, DASolar, JA Solar, JinkoSolar, LONGi Solar, Risen Energy en Tongwei Solar hebben een akkoord bereikt over de standaardafmetingen van zonnepanelen gebaseerd op rechthoekige wafers.

Op ’s werelds grootste zonne-energievakbeurs, de SNEC PV Power Expo in Shanghai, was afgelopen mei de trend van zonnepanelen met zonnecellen gebaseerd op rechthoekige wafers duidelijk zichtbaar.

Hoger vermogen
Om de containerruimte voor het transport en, belangrijker nog, de resterende ruimte tussen de zonnecellen in het zonnepaneelontwerp beter te benutten, zijn toonaangevende fabrikanten begonnen met het ontwerpen van rechthoekige wafers met een breedte van 182 millimeter.  De nieuwe generatie siliciumwafers heeft bovendien als groot voordeel een hoger vermogen van de zonnepanelen.

Om de uitdagingen aan te pakken van de variaties in afmetingen van rechthoekige siliciumwafermodules, die de toeleveringsketen belemmeren en resulteren in materiaalverspilling en toepassingsmoeilijkheden creëren in de systeemontwerpen van klanten, is het volgens de 9 betrokken fabrikanten noodzakelijk om de standaardisatie van de zonnepaneelformaten te bevorderen. Daarbij is nu gekozen voor een maat van 2.382 bij 1.134 millimeter.

Industrienormen
De fabrikanten pleiten ervoor dat het overeengekomen akkoord wordt vastgelegd in de industrienormen van de China Photovoltaic Industry Association (CPIA). Daarnaast hebben de bedrijven besloten om de ‘Photovoltaic Module Dimension Standardization Seminar Group’ op te richten om regelmatige communicatie en samenwerking te vergemakkelijken, de standaardisatie van afmetingen voor andere varianten van de nieuwe generatie rechthoekige silicium waferzonnepanelen te bevorderen en een gezonde ontwikkeling van de pv-industrie te stimuleren.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten