logo
wvhj2023
© HVC
© HVC
12 juli 2023

Zonnepark Braambergen op oude stortplaats geopend

Zonnepark Braambergen op de voormalige stortlocatie Braambergen in Almere is officieel geopend. 26.000 zonnepanelen produceren er genoeg stroom voor ongeveer 5.300 huishoudens.

Wethouder Alexander Sprong van de gemeente Almere, Harm Ritsema van Afvalzorg, Arjan ten Elshof van HVC en zonneparkdeelnemer Anneke Thurlings openden het zonnepark met de onthulling van een houten kunstwerk. Bij de opening waren ook circa 30 buurtbewoners die participeren in de zonneweide aanwezig.

14 megawattpiek
Het zonnepark heeft een vermogen van bijna 14 megawattpiek. De verwachte opbrengst per jaar is 13.000 megawattuur. De gemeente Almere neemt de komende 15 jaar de groene stroom af.

Wethouder Sprong: ‘Samen met inwoners en diverse partijen creëren we hier een duurzaam landschap. En ons maatschappelijk vastgoed is voor 15 jaar voorzien van duurzame stroom. Dit is een belangrijke mijlpaal, want de CO2-uitstoot wordt verder verlaagd. We zijn goed op weg naar de eerste energieneutrale stad.’

117 omwonenden
Inwoners van Almere en andere gemeenten in de Flevopolder konden financieel investeren in zonnepark Braambergen. Hier was veel belangstelling voor. 117 omwonenden schreven zich in en profiteren de komende jaren mee van de opbrengsten van het zonnepark.

Energiezorg – een samenwerking tussen Afvalzorg en HVC – realiseerde het zonnepark. Energiezorg is. Het zonnepark ligt op zo’n 10 van de circa 46 hectare die de locatie Braambergen groot is en is zo duurzaam mogelijk gebouwd. Zo is het zonnepark gefundeerd op Solarbase, een  beton-achtig materiaal gemaakt van secundaire bouwstoffen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten