logo
wvhj2023
© Chint Solar
© Chint Solar
27 juni 2023

Eerste van 21.000 zonnepanelen Zonnepark Boksveenweg geïnstalleerd

Chint Solar en IX Zon hebben symbolisch het eerste zonnepaneel gelegd voor Zonnepark Boksveenweg. De zonneweide in de gemeente Berkelland telt 21.000 zonnepanelen met een totaalvermogen van 12 megawattpiek.

Het zonnepark wordt gebouwd nabij Groenlo en Eibergen en kan straks ongeveer 4.000 huishoudens van stroom voorzien.

September 2023
De bouwwerkzaamheden voor het zonnepark gingen afgelopen april van start en met de installatie van het eerste zonnepaneel is nu de volgende fase bereikt. De verwachting is dat de bouw van het project in september 2023 wordt afgerond, waarna het wordt aangesloten op het elektriciteitsnet.

De plannen voor het zonnepark werden geïnitieerd en ontwikkeld door IX Zon. Chint Solar heeft daarna de verdere ontwikkeling en realisatie op zich genomen.

Zonnepark Boksveenweg bestaat voor 8 hectare aan zonnepanelen en meer dan 1 hectare natuur. Er worden onder andere een groene rand en een natuurlijke oever aangelegd. Ter verbetering van de biodiversiteit wordt de grond op het terrein ingezaaid met een kruidenrijk grasmengsel. Ook wordt een faunavriendelijk hekwerk geplaatst, zodat klein wild kan passeren.

Goede middenweg
‘We kijken ernaar uit om de komende maanden de bouw van de zonneweide naar de eindstreep te brengen’, vertelt Sofian Eljarroudi, Head of Business Development Nederland bij Chint Solar. ‘Zonnepark Boksveenweg is 1 van de 3 projecten die door Chint Solar in de gemeente Berkelland wordt gebouwd.’

Martin Ars, directeur Ontwikkeling bij IX Zon, vult aan: ‘Wij beseffen dat wij met dit soort parken een verandering aanbrengen in de omgeving van de buurtbewoners waar men niet om heeft gevraagd. Desondanks zijn we blij dat we altijd in goed overleg zijn gebleven en hebben we een goede middenweg kunnen vinden wat betreft de landschappelijke inpassing van het park en het duurzaamheidsfonds voor de buurt. Samen hebben we een belangrijke stap gezet in de richting van een groenere toekomst.’

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten