Solar Magazine - Alliander en Enexis halen 1 miljard op met groene obligatielening
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alliander en Enexis halen 1 miljard op met groene obligatielening
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Alliander en Enexis halen 1 miljard op met groene obligatielening

Netwerkbedrijven Alliander en Enexis hebben met succes ieder 500 miljoen euro kapitaal opgehaald via een groene obligatielening. Het geld gaan netbeheerders Liander en Enexis gebruiken voor netverzwaringen.

De afgelopen jaren heeft Alliander al 4 groene obligatieleningen publiekelijk uitgegeven. Het totaal aan uitgegeven groene obligaties door het netwerkbedrijf bedraagt nu 2,2 miljard euro.

1,2 miljard per jaar
Alliander investeert de komende jaren meer dan 1,2 miljard euro per jaar om het energiesysteem toekomstbestendig te maken. Dat is nodig omdat het aanbod van energie verandert en steeds meer bestaat uit duurzame energiebronnen, zoals windmolens en zonnepanelen. Bovendien stijgt de vraag naar elektriciteit door onder andere de groeiende industrie en agrarische sector. Ook neemt het aandeel elektrisch vervoer toe en worden steeds meer duurzame woonwijken en bedrijventerreinen gebouwd.

Voor Enexis was het de derde groene obligatie. De groene obligatie wordt, net zoals de vorige 2 groene obligaties, gebruikt om te investeren in projecten die bijdragen aan het verhogen van het aandeel duurzame energie in de netten van Enexis. Het totaal aan uitgegeven groene obligaties door Enexis bedraagt nu 1,5 miljard euro.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
Sunconnect B.V. zoekt:

Duurzaamheidsadviseur

Fulltime (40 uur) - Oudkarspel
EWS zoekt:

Vertegenwoordiger buitendienst Noord-Nederland

Fulltime (40 uur) - Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!