logo
wvhj2023
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com
9 juni 2023

Alliander en Enexis halen 1 miljard op met groene obligatielening

Netwerkbedrijven Alliander en Enexis hebben met succes ieder 500 miljoen euro kapitaal opgehaald via een groene obligatielening. Het geld gaan netbeheerders Liander en Enexis gebruiken voor netverzwaringen.

De afgelopen jaren heeft Alliander al 4 groene obligatieleningen publiekelijk uitgegeven. Het totaal aan uitgegeven groene obligaties door het netwerkbedrijf bedraagt nu 2,2 miljard euro.

1,2 miljard per jaar
Alliander investeert de komende jaren meer dan 1,2 miljard euro per jaar om het energiesysteem toekomstbestendig te maken. Dat is nodig omdat het aanbod van energie verandert en steeds meer bestaat uit duurzame energiebronnen, zoals windmolens en zonnepanelen. Bovendien stijgt de vraag naar elektriciteit door onder andere de groeiende industrie en agrarische sector. Ook neemt het aandeel elektrisch vervoer toe en worden steeds meer duurzame woonwijken en bedrijventerreinen gebouwd.

Voor Enexis was het de derde groene obligatie. De groene obligatie wordt, net zoals de vorige 2 groene obligaties, gebruikt om te investeren in projecten die bijdragen aan het verhogen van het aandeel duurzame energie in de netten van Enexis. Het totaal aan uitgegeven groene obligaties door Enexis bedraagt nu 1,5 miljard euro.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten