Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaamse netbeheerder Fluvius haalt 600 miljoen euro op met groene obligatielening
© Fluvius

Vlaamse netbeheerder Fluvius haalt 600 miljoen euro op met groene obligatielening

De Vlaamse netbeheerder Fluvius heeft met een groene obligatielening 600 miljoen euro kapitaal opgehaald. Het geld wordt geleend van nationale en internationale institutionele investeerders.

Het is de grootste groene bedrijfsobligatie –een obligatie waarmee milieuvriendelijke projecten worden gefinancierd – tot nog toe in België. Met het opgehaalde kapitaal zal Fluvius groene projecten financieren die het netwerkbedrijf de komende jaren op de planning heeft staan.

4 keer overschreven
Na een succesvolle virtuele roadshow toonden de nationale en internationale investeerders grote belangstelling in de obligatielening voor Fluvius. Er werden meer dan 150 orders genoteerd en het orderboek werd 4 keer overschreven; wat leidde tot een orderboek van 2,4 miljard euro. De obligaties zijn geplaatst in 19 verschillende landen en hoofdzakelijk onderschreven door vermogensbeheerders, pensioenfondsen en verzekeringsinstellingen.

De looptijd van de obligatielening bedraagt 10 jaar. De investeerders kunnen rekenen op een rente van 0,25 procent. Fluvius gaat de netto-opbrengsten uit de groene obligatie-uitgifte gebruiken voor de verdere uitrol van de digitale elektriciteitsmeter, de omschakeling van de straatlampen naar led-verlichting in de 300 aangesloten Vlaamse steden en gemeenten en om aanpassingen uit te voeren aan de elektriciteitsnetten zodat die nog meer decentrale, hernieuwbare energie kunnen verdelen.

Fluvius beheert in totaal 230.000 kilometer aan nutsleidingen en 7 miljoen netaansluitingen. Fluvius is in alle 300 Vlaamse steden en gemeenten actief.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
EWS GmbH & Co. KG zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst voor de Nederlandse markt

Fulltime (40 uur) - Am Bahnhof 20, 24983 Handewitt, Duitsland
KiesZon zoekt:

Service Medewerker Duurzaamheid

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!