Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Enexis haalt opnieuw 500 miljoen euro kapitaal op met uitgifte groene obligatie
© Enexis

Enexis haalt opnieuw 500 miljoen euro kapitaal op met uitgifte groene obligatie

Netwerkbedrijf Enexis heeft voor de tweede keer een groene obligatielening uitgegeven. De Green Bond van 500 miljoen euro heeft een looptijd van 12 jaar en het geld wordt benut voor de uitrol van duurzame energie.

Het geld wordt namelijk besteed aan netuitbreidingen ten behoeve van wind- en zonne-energie. De couponrente van de nieuwe obligatie bedraagt 0,375 procent.

Slimme meters
De groene obligatie wordt gebruikt om te investeren in projecten die bijdragen aan het verhogen van het aandeel duurzame energie, maar ook om slimme distributieautomatisering toe te voegen aan het stroomnet en voor de uitrol van slimme meters.

Om uitgifte van groene obligaties mogelijk te maken en in de toekomst meer van deze obligaties uit te kunnen geven, is het Green Finance Framework opgesteld. Het Framework van Enexis draagt volgens het onafhankelijke rating agency ISS-ESG ‘significant’ bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit sluit aan bij de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-strategie van Enexis om een actieve bijdrage te leveren aan de realisatie van de SDG’s.

Hoge investeringen nodig
‘Voor het realiseren van de energietransitie zijn hoge investeringen nodig’, stelt Mariëlle Vogt, chief financial officer en lid raad van bestuur Enexis Groep. ‘We zijn daarom ontzettend trots op het vertrouwen van investeerders in Enexis. Door hun steun houden we onze financiële positie ook de komende jaren stabiel en robuust. Bovendien bekrachtigen investeerders in onze groene obligatie de duurzame kern van ons bedrijf.’

De groene obligatie wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Eerder

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Innovi Dak BV zoekt:

Sales Medewerker

Fulltime (40 uur) - Hoensbroek, 6433 KG, 37
Zonnefabriek zoekt:

Commercieel medewerker Binnendienst (24-36uur)

32-40 uur - 1096BD
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!