Solar Magazine - Alliander haalt opnieuw 500 miljoen euro op met groene obligatielening
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Alliander haalt opnieuw 500 miljoen euro op met groene obligatielening
© Alliander

Alliander haalt opnieuw 500 miljoen euro op met groene obligatielening

Netwerkbedrijf Alliander heeft voor de derde keer met succes een groene obligatielening uitgegeven. Via de Green Bond heeft het moederbedrijf van netbeheerder Liander 500 miljoen euro opgehaald.

Met het kapitaal worden investeringen in het elektriciteitsnet gefinancierd. Afgelopen jaren heeft het netwerkbedrijf met de 3 groene obligatieleningen 1,7 miljard euro opgehaald.

2,625 procent
De nieuwste obligatielening van 500 miljoen euro heeft een looptijd van 5 jaar en een couponrente van 2,625 procent. De nieuwe Green Bond wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Voor het plaatsen van groene obligatieleningen heeft Alliander een Green Finance Framework opgezet. Onder dit raamwerk kan het bedrijf ook andere vormen van duurzame financiering plaatsen, zoals geldmarktpapier en onderhandse leningen.

1,2 miljard euro
Alliander investeert de komende jaren meer dan 1,2 miljard euro per jaar om het energiesysteem toekomstbestendig te maken en de integratie van windmolens en zonnepanelen mogelijk te maken.

Ook de stijgende vraag naar elektriciteit door onder andere de groeiende industrie en agrarische sector vraagt om aanpassing van het stroomnet. Verder neemt het aandeel elektrisch vervoer toe en worden steeds meer duurzame woonwijken en bedrijventerreinen gebouwd.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
SegenSolar GmbH zoekt:

Junior lead manager met focus Benelux

Fulltime (40 uur) - Dieselstr. 2 50859 Keulen, Duitsland
kWh People zoekt:

Senior Projectontwikkelaar Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Omgeving Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!