logo
wvhj2023
© Alliander
© Alliander
6 september 2022

Alliander haalt opnieuw 500 miljoen euro op met groene obligatielening

Netwerkbedrijf Alliander heeft voor de derde keer met succes een groene obligatielening uitgegeven. Via de Green Bond heeft het moederbedrijf van netbeheerder Liander 500 miljoen euro opgehaald.

Met het kapitaal worden investeringen in het elektriciteitsnet gefinancierd. Afgelopen jaren heeft het netwerkbedrijf met de 3 groene obligatieleningen 1,7 miljard euro opgehaald.

2,625 procent
De nieuwste obligatielening van 500 miljoen euro heeft een looptijd van 5 jaar en een couponrente van 2,625 procent. De nieuwe Green Bond wordt genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Voor het plaatsen van groene obligatieleningen heeft Alliander een Green Finance Framework opgezet. Onder dit raamwerk kan het bedrijf ook andere vormen van duurzame financiering plaatsen, zoals geldmarktpapier en onderhandse leningen.

1,2 miljard euro
Alliander investeert de komende jaren meer dan 1,2 miljard euro per jaar om het energiesysteem toekomstbestendig te maken en de integratie van windmolens en zonnepanelen mogelijk te maken.

Ook de stijgende vraag naar elektriciteit door onder andere de groeiende industrie en agrarische sector vraagt om aanpassing van het stroomnet. Verder neemt het aandeel elektrisch vervoer toe en worden steeds meer duurzame woonwijken en bedrijventerreinen gebouwd.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten