Solar Magazine - TPSolar haalt 5 miljoen euro op voor nieuwe zonneparken via ZonnepanelenDelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
TPSolar haalt 5 miljoen euro op voor nieuwe zonneparken via ZonnepanelenDelen
© TPSolar

TPSolar haalt 5 miljoen euro op voor nieuwe zonneparken via ZonnepanelenDelen

TPSolar heeft via investeringsplatform ZonnepanelenDelen 5 miljoen euro kapitaal opgehaald voor de ontwikkeling van 500 megawattpiek aan nieuwe zonneparken. Het geld is in een half jaar tijd opgehaald.

In de zomer van 2022 startte TPSolar de eerste investeringsronde via ZonnepanelenDelen​. In 4 tranches werd het totale streefbedrag bij elkaar gehaald.

Record verbroken
Het is voor het eerst dat een zonneparkontwikkelaar op deze manier Nederlanders laat meeprofiteren van de opbrengsten van zonne-energie. Het succes van het draagvlak blijkt volgens ZonnepanelenDelen ook uit de start van de eerste tranche, waarbij het toenmalige 24-uurs-fundingrecord van het investeringsplatform verbroken werd.

TPSolar heeft de ambitie om een portfolio van 500 megawattpiek aan zonneparken te ontwikkelen. Normaliter legt ZonnepanelenDelen de focus op investeringen voor de bouw en exploitatie van projecten. Bij de samenwerking tussen TPSolar en ZonnepanelenDelen zijn ze een stap verder gegaan door te helpen bij de ontwikkelingsfase. Op deze manier kunnen de voorbereidende kosten van nieuwe zonneweiden gedekt worden, zoals voor het verkrijgen van omgevingsvergunningen en het reserveren van netaansluitingen.

3 jaar looptijd
Investeerders konden door middel van een senior obligatielening instappen met een korte looptijd van 3 jaar en een jaarlijkse rente van 5 procent. Samen met bijna 1.000 ZonneDelers is het doel van 5 miljoen euro aan investeringen bereikt. René Hendriks, directeur van TPSolar, is blij met het resultaat.

‘Het is mooi om te zien hoeveel particuliere Nederlandse investeerders willen investeren in de ontwikkeling van meer zonneparkprojecten. Hoe mooi is het dat men dan op deze manier helpt bij het verder ontwikkelen van onze projecten, om uiteindelijk mee te kunnen profiteren van diezelfde projecten. Wij zijn als bedrijf dan ook erg trots op het resultaat. Hierdoor zijn we minder afhankelijk van externe financiers, kunnen wij onze projecten in eigen beheer blijven ontwikkelen en volgens onze eigen visie.’

TPSolar heeft al 6 zonneparken met succes gerealiseerd: in Uden, Zeewolde, Dordrecht, Someren en 2 in Lochem. Hiermee worden al meer dan 17.000 huishoudens van groene stroom voorzien. De komende jaren is het doel om zonnestroom op te wekken voor 100.000 huishoudens, mede door de opgehaalde financiering.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Mei 2023

Werkgroep NEN legt laatste hand aan nieuwe beoordelingsmethode brandveiligheid zonnepanelen: ‘EU moet zonnepanelen status van bouwproduct geven’ Holland Solar: ‘Geen enkel zonnepaneel is het waard om voor te sterven’...
Vacatures
Soly zoekt:

Traineeship Sales Consultant

32-40 uur - Groningen, 9727 DW 5
kWh People zoekt:

Operationeel Manager Solar

Fulltime (40 uur) - Midden Nederland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!