logo
wvhj2023
© Brabant
© Brabant
8 maart 2023

Participatiecoalitie presenteert ‘spiekkaart’ over energiestrategie voor lokale politici

De Participatiecoalitie heeft een ‘spiekkaart’ gepresenteerd met belangrijkste aandachtspunten voor de Regionale Energiestrategieën (RES’en) op één A4’tje. Deze is bedoeld als hulpmiddel voor lokale politici.

De uitvoering van de Regionale Energiestrategie (RES) staat de komende tijd op de agenda van gemeenteraden, Provinciale Staten en waterschapsbesturen. Om deze bestuursorganen te helpen de complexe materie te beoordelen, reikt de Participatiecoalitie de helpende hand.

Wind- en zonne-energie
De keuzes die de raadsleden, statenleden en waterschapsbestuurders onder de loep gaan nemen, is onder meer hoeveel wind- en zonne-energie opgewekt gaat worden en hoe dat gaat gebeuren. Volgens de Participatiecoalitie is het essentieel dat de volksvertegenwoordigers aandacht hebben voor omwonenden, landschap en natuur.

Uit analyses die de Participatiecoalitie maakte van alle RES’en blijkt dat overheden nog te weinig de handschoen oppakken samen mét bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Ze proberen deze ‘gemiste kans’ op tal van manieren alsnog te verzilveren. Op de spiekkaart wordt onder meer aandacht gevraagd voor 50 procent lokaal eigendom bij zonneparken en het natuurinclusief ontwerpen van zonneweides.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten