logo
wvhj2023
© Liander
© Liander
27 januari 2023

Liander registreert recordaantal van 154.290 nieuwe installaties met zonnepanelen

Liander heeft in 2022 een recordaantal van 154.290 nieuwe installaties met zonnepanelen verwelkomd; goed voor 1.087 megawatt(piek) wat weer géén record is. 770.130 consumenten en bedrijven hebben nu zonnepanelen.

Het vermogen aan zonnepanelen dat de klanten van Liander in gebruik namen, groeide net als een jaar eerder ook in 2022 het hardst in Gelderland. De provincie staat zelfs in álle ranglijsten aan kop.

Gelderland overal aan kop
De 2 onderstaande grafieken laten per provincie en voor het totale werkgebied van Liander de toename van het aantal klanten met zonnepanelen en het daarmee gemoeide vermogen* zien.

De 2 onderstaande grafieken laten per provincie en voor het totale werkgebied van Liander het cumulatieve aantal grootverbruikers* met zonnepanelen en het daarmee gemoeide vermogen zien.

* Voor grootverbruikers registreert Liander het gecontracteerde transportvermogen in megawatt, dit betreft dus niet het installatievermogen (red. het vermogen van de zonnepanelen) in megawattpiek. Voor kleinverbruikers registreert Liander het vermogen wél op basis van de opgestelde zonnepanelen, uitgedrukt in megawattpiek. Verder is Liander slechts in een deel van Zuid-Holland de netbeheerder, Stedin is in het andere deel van de provincie de netbeheerder en heeft ook de groeicijfers gepresenteerd.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten