logo
wvhj2023
hero-image
25 januari 2023

EU geeft Sono Motors subsidie voor integratie zonnecellen in voertuigen

Sono Motors krijgt 1,46 miljoen euro financiering van het Europees Uitvoerend Agentschap klimaat, infrastructuur en milieu (CINEA) voor de ontwikkeling van de zonne-energietechnologie van het bedrijf.

Het geld is toegekend in het kader van het innovatieproject SEAMLESS-PV dat beoogt in een tijdsbestek van 4 jaar geautomatiseerde pv-productieapparatuur te ontwikkelen, de industrialisatie van nieuwe productieprocessen aan te pakken en de kostenefficiëntie van de technologie en de marktconformiteit aan te tonen.

Voertuiggeïntegreerde zonnecellen
Sono Motors zal zijn kennis en expertise op het gebied van voertuiggeïntegreerde zonnecellen (vipv) beschikbaar stellen door zijn technologie toe te passen in 3 verschillende voertuigarchitecturen.

Sono Motors startte in december een financieringscampagne om 100 miljoen euro kapitaal op te halen om de investeringen te dekken tot aan de pre-serieproductie van zijn elektrische zonneauto Sion. Inmiddels is ruim 45 miljoen euro aan kapitaal toegezegd en het bedrijf hoopt dat de #SaveSion-campagne een positief domino-effect teweegbrengt als eerste stap in een verregaande financieringsstrategie.

Tijdens de financieringscampagne blijven de business-to-businessactiviteiten van Sono Motors inkomsten genereren. Als onafhankelijk onderdeel van het bedrijfsmodel wordt de gepatenteerde zonne-energietechnologie van het bedrijf namelijk geïntegreerd in voertuigen van andere fabrikanten. Daarbij gaat het onder meer om de integratie van zonnecellen in bussen, aanhangwagens, vrachtwagens en campers. Het bedrijf kent al 23 partners, waaronder Scania, CHEREAU, Rhenus Logistics, Mitsubishi Europe en de openbaarvervoermaatschappij van München MVG.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten