Solar Magazine - EU geeft Sono Motors subsidie voor integratie zonnecellen in voertuigen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EU geeft Sono Motors subsidie voor integratie zonnecellen in voertuigen

EU geeft Sono Motors subsidie voor integratie zonnecellen in voertuigen

Sono Motors krijgt 1,46 miljoen euro financiering van het Europees Uitvoerend Agentschap klimaat, infrastructuur en milieu (CINEA) voor de ontwikkeling van de zonne-energietechnologie van het bedrijf.

Het geld is toegekend in het kader van het innovatieproject SEAMLESS-PV dat beoogt in een tijdsbestek van 4 jaar geautomatiseerde pv-productieapparatuur te ontwikkelen, de industrialisatie van nieuwe productieprocessen aan te pakken en de kostenefficiëntie van de technologie en de marktconformiteit aan te tonen.

Voertuiggeïntegreerde zonnecellen
Sono Motors zal zijn kennis en expertise op het gebied van voertuiggeïntegreerde zonnecellen (vipv) beschikbaar stellen door zijn technologie toe te passen in 3 verschillende voertuigarchitecturen.

Sono Motors startte in december een financieringscampagne om 100 miljoen euro kapitaal op te halen om de investeringen te dekken tot aan de pre-serieproductie van zijn elektrische zonneauto Sion. Inmiddels is ruim 45 miljoen euro aan kapitaal toegezegd en het bedrijf hoopt dat de #SaveSion-campagne een positief domino-effect teweegbrengt als eerste stap in een verregaande financieringsstrategie.

Tijdens de financieringscampagne blijven de business-to-businessactiviteiten van Sono Motors inkomsten genereren. Als onafhankelijk onderdeel van het bedrijfsmodel wordt de gepatenteerde zonne-energietechnologie van het bedrijf namelijk geïntegreerd in voertuigen van andere fabrikanten. Daarbij gaat het onder meer om de integratie van zonnecellen in bussen, aanhangwagens, vrachtwagens en campers. Het bedrijf kent al 23 partners, waaronder Scania, CHEREAU, Rhenus Logistics, Mitsubishi Europe en de openbaarvervoermaatschappij van München MVG.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Woningbouw

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
SolarNRG zoekt:

Accountmanager MKB

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!