Solar Magazine - EU geeft Sono Motors subsidie voor integratie zonnecellen in voertuigen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EU geeft Sono Motors subsidie voor integratie zonnecellen in voertuigen

EU geeft Sono Motors subsidie voor integratie zonnecellen in voertuigen

Sono Motors krijgt 1,46 miljoen euro financiering van het Europees Uitvoerend Agentschap klimaat, infrastructuur en milieu (CINEA) voor de ontwikkeling van de zonne-energietechnologie van het bedrijf.

Het geld is toegekend in het kader van het innovatieproject SEAMLESS-PV dat beoogt in een tijdsbestek van 4 jaar geautomatiseerde pv-productieapparatuur te ontwikkelen, de industrialisatie van nieuwe productieprocessen aan te pakken en de kostenefficiëntie van de technologie en de marktconformiteit aan te tonen.

Voertuiggeïntegreerde zonnecellen
Sono Motors zal zijn kennis en expertise op het gebied van voertuiggeïntegreerde zonnecellen (vipv) beschikbaar stellen door zijn technologie toe te passen in 3 verschillende voertuigarchitecturen.

Sono Motors startte in december een financieringscampagne om 100 miljoen euro kapitaal op te halen om de investeringen te dekken tot aan de pre-serieproductie van zijn elektrische zonneauto Sion. Inmiddels is ruim 45 miljoen euro aan kapitaal toegezegd en het bedrijf hoopt dat de #SaveSion-campagne een positief domino-effect teweegbrengt als eerste stap in een verregaande financieringsstrategie.

Tijdens de financieringscampagne blijven de business-to-businessactiviteiten van Sono Motors inkomsten genereren. Als onafhankelijk onderdeel van het bedrijfsmodel wordt de gepatenteerde zonne-energietechnologie van het bedrijf namelijk geïntegreerd in voertuigen van andere fabrikanten. Daarbij gaat het onder meer om de integratie van zonnecellen in bussen, aanhangwagens, vrachtwagens en campers. Het bedrijf kent al 23 partners, waaronder Scania, CHEREAU, Rhenus Logistics, Mitsubishi Europe en de openbaarvervoermaatschappij van München MVG.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

Installateurs zonnepanelen bang voor teruglopende verkopen: ‘Acties energiebedrijven olie op het vuur’ Verkiezingen: ‘Niet overdramatiseren als afbouw salderingsregeling zonnepanelen pas in 2026 begint’...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager Zakelijk

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Solarwatt zoekt:

International Marketing & Communication Manager

Fulltime (40 uur) - Tiel, 4004 JP, 25
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!