Solar Magazine - Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie van start om gemeenten te helpen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie van start om gemeenten te helpen

Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie van start om gemeenten te helpen

Om Nederlandse gemeenten 1 centraal loket te bieden en te helpen vóór 2030 1,5 miljoen woningen en andere gebouwen te verduurzamen, is het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) van start gegaan.

Het interbestuurlijke programma bouwt voort op de kennis en ervaring van het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW) en het Expertise Centrum Warmte (ECW). Beide gaan verder binnen het NPLW en vormen met hun kennis, het programma proeftuinen, leerproducten en communities een belangrijke basis van het nieuwe programma.

Regierol
Het NPLW begeleidt gemeenten in hun regierol om alle woningen en andere gebouwen aardgasvrij te maken. Gemeenten hebben als regisseur de verantwoordelijkheid om de omslag naar duurzame warmte voor elkaar te krijgen; bijvoorbeeld met vergunningen, subsidies en communicatie en participatie.

Het NPLW gaat kennis en ervaring delen door praktische hulpmiddelen te ontwikkelen, door belemmeringen te signaleren en oplossingen te stimuleren en door samenwerking te bevorderen tussen uitvoerende partijen. Tegelijk monitort het programma de voortgang van de aanpak in de gemeenten. De komende maanden bezoeken de accounthouders van NPLW alle gemeenten in Nederland voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek worden ook de ambities in de warmtetransities en de gewenste ondersteuning besproken.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Accountmanager MKB

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

(junior) Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Noord-Brabant (Tilburg/Breda)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!