logo
wvhj2023
© Efteling
© Efteling
19 januari 2023

Efteling bouwt zonnepark en installeert nog eens 12.000 zonnepanelen

De Efteling gaat nog eens 12.000 zonnepanelen installeren in de vorm van een grondgebonden zonnepark. Door de zonneweide aan de westzijde van het attractiepark komt het totale aantal zonnepanelen op 25.500 uit.

Door de komst van de zonnepanelen kan de Efteling straks in totaal zo’n 35 procent van het jaarlijkse huidige elektriciteitsverbruik zelf opwekken. De zonneweide wordt vanaf mei gebouwd tussen de Eftelingsestraat en de Dreefseweg.

Grond- en houtwallen
De Efteling start binnenkort eerst met de aanleg van grond- en houtwallen die worden aangekleed met bomen en beplanting. Hiervoor gebruikt men onder andere de grond die vrijkomt bij de totstandkoming van verschillende projecten, zoals het Efteling Grand Hotel en het nieuwe themagebied het Huyverwoud.

Als de wallen zijn aangelegd, kan in mei gestart worden met de bouw van de zonneweide van circa 6 voetbalvelden groot; oftewel ruim 29.000 vierkante meter. De zonnepanelen worden komende september in gebruik genomen. De aanleg van de zonneweide past net als de eerdere bouw van de zonnecarports binnen de ambitie om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn en in 2032 klimaatpositief.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten