Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
800 zonnepanelen voor nieuwe Efteling-attractie Symbolica ‘Paleis der Fantasie’
(foto: Efteling)

800 zonnepanelen voor nieuwe Efteling-attractie Symbolica ‘Paleis der Fantasie’

De nieuwste attractie van pretpak de Efteling, Symbolica: Paleis der Fantasie, krijgt 800 zonneapnelen. Het paleis wordt gebouwd ter ere van het 65-jarig jubileum van het attractiepark en opent deze zomer.

De redactie van Solar Magazine onthulde enkele weken geleden als dat de Efteling in 2016 met succes SDE+-subsidie heeft aangevraagd voor de plaatsing van zonnepanelen. Deze blijken dus geplaatst te worden op het dak van Symbolica.

Op het dak wordt een paleistuin aangelegd. Bijzonder is het gethematiseerde ontwerp van de tuin, waar in totaal dus zo’n 800 zonnepanelen in zijn verwerkt om zonnestroommee op te wekken. De schets toont een daktuin op 9 meter hoogte, die de allure van het Paleis der Fantasie benadrukt.

Naar verwachting worden de zonnepanelen in april geplaatst, waarna er 800 vierkante meter sedum wordt aangelegd. Sedum is beplanting die als dakbegroeiing wordt gebruikt en heeft als positieve eigenschappen onder andere dat het isoleert en de natuurlijke omgeving versterkt.

In onderstaande video is de bouw van de attractie in beeld gebracht.

Nu in Solar Magazine

September 2018

De september-editie van Solar Magazine bevat artikelen over: GroenLeven schaalt op na bundeling van krachten met BayWa r.e.: ‘Meer dan 95 procent van onze beschikte SDE+-projecten wordt gebouwd’ Zon op Infra beleeft vliegende...
Vacatures
Lightsource zoekt:

Connection Manager

Lightsource zoekt een Connection Manager.
Fulltime • Amsterdam
BayWa zoekt:

Technisch commerciële binnendienst (België)

BayWa zoekt een Sales Representative
Fulltime • België
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!