Solar Magazine - Technique Solaire Nederland bouwt drijvend zonnepark bij BillyBird Park Drakenrijk
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Technique Solaire Nederland bouwt drijvend zonnepark bij BillyBird Park Drakenrijk
© BillyBird Park

Technique Solaire Nederland bouwt drijvend zonnepark bij BillyBird Park Drakenrijk

BillyBird Park Drakenrijk in het Limburgse Reuver krijgt een drijvend zonnepark. Technique Solaire Nederland zal daar op een oppervlakte van 4,3 hectare 7 megawattpiek zonnepanelen installeren.

Het eerste drijvende zonnepark van Technique Solaire Nederland zal naar verwachting jaarlijks 6,4 gigawattuur elektriciteit opwekken. Dit komt overeen met het verbruik van 2.200 huishoudens. De bouw start in het voorjaar van 2023.

Reservoir
BillyBird Park Drakenrijk is een recreatiepark rond meerdere meertjes. Een van die meren, vlak naast de A73 gelegen, dient als reservoir en bevat vers water voor de recreatiemeren. BillyBird en Technique Solaire hebben samen onderzocht of dit reservoir geschikt is om te voorzien van zonnepanelen.

Samen met BillyBird is ervoor gezorgd dat het zonnepark volledig geïntegreerd wordt in de omgeving. Zo levert het zonnepark een bijdrage aan de recreatiewaarde van BillyBird Park Drakenrijk.

Meerdere nieuwe projecten
Dick Teunis, medeoprichter van Technique Solaire Nederland, over het project: ‘De ontwikkeling van een drijvend zonnepark was een logische stap in onze strategie. Wij verwachten dat wij nog veel meer drijvende zonneparken zullen realiseren en hebben al meerdere nieuwe projecten in ontwikkeling.’

Het zonnepark bij BillyBird park Drakenrijk is het tweede zonnepark van Technique Solaire in Nederland dat onderdeel is van de Franse Technique Solaire Groep. Die telt ruim 150 werknemers en exploiteert circa 300 megawattpiek aan zonneparken in Frankrijk, India en Nederland. In 2025 wil de groep 1 gigawattpiek aan zonneparken in bedrijf hebben.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
VDH Solar zoekt:

Accountmanager binnendienst

32-40 uur - Hazerswoude-Dorp, 2391 PV, 4
SolarNRG zoekt:

Calculator Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!