Solar Magazine - Energieopslagbedrijven halen wereldwijd 26,4 miljard dollar kapitaal op
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Energieopslagbedrijven halen wereldwijd 26,4 miljard dollar kapitaal op

Energieopslagbedrijven halen wereldwijd 26,4 miljard dollar kapitaal op

Energieopslagbedrijven hebben afgelopen kalenderjaar de hoeveelheid opgehaald kapitaal met 55 procent zien groeien tot een recordbedrag van 26,4 miljard Amerikaanse dollar. Dat meldt Mercom Capital Group.

Het onderzoeks- en communicatiebureau heeft een nieuw rapport uitgebracht over financiering en fusies en overnames voor de energieopslag-, smart grid- en energie-efficiëntiesector.

Recordaantal overnames
De totale hoeveelheid bedrijfsfinanciering voor deze 3 sectoren groeide afgelopen kalenderjaar met 63 procent van 19,5 naar 31,7 miljard Amerikaanse dollar.

‘De financiering voor energieopslagbedrijven groeide in 2022 naar een nieuw recordniveau’, stelt Raj Prabhu, chief executive officer van de Mercom Capital Group. ‘Een deel van de financieringen verschoof daarbij van durfkapitaal en private equity naar financiering op de openbare markt en schuldfinanciering. Naast een record aan financieringsactiviteiten werd ook een recordaantal energieopslagbedrijven en -projecten overgenomen. Dat is een weerspiegeling van de volwassenheid van energieopslagmarkten. De wereldwijde energietransitie en de verschuiving naar elektrische voertuigen zorgden samen met de Amerikaanse Inflation Reduction Act, voor een sterke wind in de rug voor energieopslagbedrijven.’

Durfkapitaal
De venture capital-financiering daalde in 2022 van 8,8 naar 5,8 miljard Amerikaanse dollar. Batterijbedrijven die zich bezighouden met lithium-iontechnologie ontvingen de meeste durfkapitaalfinanciering.

De grootste door durfkapitaal gefinancierde bedrijven in 2022 waren Eolian (925 miljoen Amerikaanse dollar), Form Energy (450 miljoen Amerikaanse dollar) en Group14 Technologies (400 miljoen Amerikaanse dollar). Verder werd afgelopen jaar een recordaantal van 28 energieopslagbedrijven overgenomen – het hoogste aantal sinds 2014.

Deel dit bericht

Dit is een artikel van

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
SolarNRG zoekt:

Commercieel Medewerker Groothandel

Fulltime (40 uur) - Poeldijk
Energiebedrijf Vrijopnaam zoekt:

(junior) Projectontwikkelaar Zon

32-40 uur - Noord-Brabant (Tilburg/Breda)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!